Mikor találkozik az ukrán és az orosz elnök?

Volodimir Zelenszkij ukrán és Vlagyimir Putyin orosz elnök találkozója a közeli napokban létrejöhet – véli a török védelmi miniszter.

Hulusi Akar tárcavezető álláspontját a török védelmi minisztérium sajtószolgálata tette közzé.

Akar kifejtette: „Erdogan elnök több alkalommal találkozott Putyin és Zelenszkij úrral. Ezeken a találkozókon az elnök azon volt, hogy a harcok mielőbb véget érjenek és (a felek) tárgyalóasztalhoz üljenek. Bizonyos nehézségek ellenére reméljük, hogy a közeli napokban a két vezetőnek (Zelenszkijnek és Putyinnak) sikerül összeülnie”.

Április 2-án David Arahamija, az ukrán tárgyalódelegáció vezetője annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajna és Oroszország vezetője a közeljövőben a törökországi Isztambulban vagy Ankarában találkozhat.

A hírre reagálva Mihajlo Podoljak bejelentette: a jelenlegi helyzetben a találkozó időpontját nem lehet tudni. „Törökország, megértve, hogy a háború milyen pusztító következményekkel jár a Fekete-tenger térségére, megkísérli felgyorsítani a konfliktus megoldását. Ennek ellenére a két ország elnöke tanácskozásának ideje nem meghatározható” – fogalmazott az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója.

Korábban Mihajlo Podoljak azt nyilatkozta, a háború a két államfő közötti közvetlen tárgyalással érhet véget.

Podoljak: a háború a két államfő közötti tárgyalással érhet véget

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó