Sikerült örökbefogadó szülőket találni a munkácsi kórházban hagyott kisfiúnak

A csöppség április 28-án a munkácsi Szent Márton Kórházban látta meg a napvilágot, nem sokkal a szülés után az édesanya ismeretlen helyre távozott és azóta sem jelentkezett a kisfiúért. Az egészségügyi intézmény a napokban egy szívszorító videóban keresett örökbefogadó szülőket a csöppségnek – írta a Kiszo.news.

A kisfiú 1 kilogramm 900 grammal jött világra koraszülöttként, most 3 kiló. Ezidáig az egészségügyi személyzet látta el a kórházban. Az eltelt három hónapban sem az édesanya, sem pedig rokonai nem jelentkeztek a gyermekért. Ezért a kórház nevelőszülők keresésébe kezdett, akik örökbe fogadnák a kisfiút. Olga Sztepanova , a Munkácsi Városi Tanács gyermekvédelmi osztályának vezetője szerdán azt közölte, több család is jelentkezett, hogy örökbe fogadná a csöppséget. A sajtóban megjelent videó alapján Ukrajna más megyéiből és külföldről is érdeklődtek a kisfiú örökbefogadása kapcsán. Néhány nap alatt száz megkeresés érkezett az osztályra. A hivatalnál kilenc család vár örökbefogadásra, a lista élén álló pár azonnal jelezte készek örökbe fogadni a gyereket, már el is indították az eljárást.

Olga Sztepanova kiemelte, hogy további 50 árva és 105 szülői gondozástól megfosztott gyermek van a nyilvántartásukban – mindannyian új családra várnak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó