Az első félév bűnügyi top trendjeit ismertette a megyei ügyészség

A kárpátaljai ügyészség értékelve 2022-es év első felének munkáját, egyben összeállította a bűnügyi TOP-20-as trendet. Íme néhány figyelemreméltó tény.

A legtöbb bűncselekményt az elmúlt időszakban az Ungvári és Munkácsi járásban regisztrálták, a legkevesebbet a Rahóiban. A 10 000 lakosra vetített bűncselekmények legalacsonyabb arányát Huszt megyében jegyezték fel. Hétszeresére nőtt az ország nemzetbiztonsága ellen elkövetett bűncselekmények száma – 42 ilyet regisztráltak (ezek felét az Ungvári járásban).

Érdekes, hogy a háborús viszonyok ellenére térségünk valamennyi járásában csökkent a vagyon elleni bűncselekmények – lopások, rablások, rablások, zsarolások és csalások – aránya, viszont nőtt a szándékos emberöléseké. Ugyancsak nőtt a fegyverek illegális forgalmával kapcsolatos bűncselekmények száma, amelyeket leggyakrabban Munkács térségében regisztráltak.

A katonai szolgálatra való behívást többnyire a Beregszászi, Munkácsi és Huszti járásban kerülték ki. 30%-kal nőtt a felderített vesztegetési bűncselekmények aránya. És a legtöbb felderített esetet, melyben állami tisztviselő fogadott el csúszópénzt, az Ungvári járásban észlelték (16).

Az ügyészség több mint 1 milliárd hrivnya miatt indítottak pert. Korrupcióval összefüggő közigazgatási szabálysértés miatt 29 személy ellen indult eljárás, közülük 18 fő különböző szintű képviselő, áll többek között a húszas listán.

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó