Elhelyezték az EU-s zászlót a megyei tanácsban; Szembe kell néznünk az elsivatagosodással?; Popovics Pál: „…ott kell lennünk, ahol feladatunk van…”; Hatalmas sikert aratott az MCC Feszt

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 ELHELYEZTÉK AZ EU-S ZÁSZLÓT A MEGYEI TANÁCSBAN – Szóba kerültek gazdasági, oktatási, egészségügyi és szociális kérdések is.

👉 NYUGAT-UKRAJNAI GYERMEKKÓRHÁZAT TÁMOGATOTT ZÁHONY ÖNKORMÁNYZATA – Ötmillió forint értékű szállítmány ért célba.

👉 AUGUSZTUSTÓL CSAK ELEKTRONIKUS VÉNYRE VÁSÁROLHATUNK ANTIBIOTIKUMOT – Az antibiotikumok felhasználásának szigorítása régóta érett.

👉 BIZONYÍTVÁNY – Szabó Sándor publicisztikája.

👉 SZEMBE KELL NÉZNÜNK AZ ELSIVATAGOSODÁSSAL? – A Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán arról kérdeztük olvasóinkat, településükön gondot okoz-e az aszály? Huszár Tibor, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetségének falugazdásza, Kovács Erika szőlész-borász és Galajda József, a beregszászi Kárpátvíz Kft. vezetője elmondta, hogy milyen hatással volt a rendkívüli szárazság vidékünkre.

👉 POPOVICS PÁL: „…OTT KELL LENNÜNK, AHOL FELADATUNK VAN…” – Kütyüktől, hírektől, légiriadótól távol pihentek a cserkészek.

👉 MÍG VANNAK TEHETSÉGEK, ÉL A REMÉNY – Hetedszer rendeztek Beregszászban színjátszó tábort, melynek keretében a fiatalok betekintést nyerhettek a színház világába.

👉 „KÖNNYEN MEGSÉRTŐDÖM, DE NEM VAGYOK HARAGTARTÓ” – Kulcslyuk rovatunk vendége Molnár Rozália, a Gyulai Gimnázium történelem- és földrajztanára.

👉 SORSOLTUNK: ŐK A NYERTESEK! – Nagybégányba került a fődíj

👉 HATALMAS SIKERT ARATOTT AZ MCC FESZT – Az MCC célja egy rendkívül erős, nemzetére büszke, világra nyitott, vitát kedvelő, jövőben gondolkodó közösség formálása.

👉 KINEK JÁR AZ ENSZ ÁLTAL FELAJÁNLOTT 2200 HRIVNYA – Megpróbáltunk utánajárni, ki jogosult a támogatásra.

👉 470 EZER HRIVNYA KÁRPÓTLÁS – A gépkocsivezető teljes mértékben elismerte bűnösségét.

👉 NAGY NÉPSZERŰSÉGNEK ÖRVENDETT AZ ELSŐ BRAZIL JIU-JITSU TÁBOR – Sok tehetséges gyerek vett részt a több napos összetartáson.

👉 A KEZE ALATT MEGELEVENEDNEK AZ EMLÉKKÉPEK – Hadar Tímea festményeit szemlélve az embert magával ragadja a megörökített pillanat hangulata.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó