Édesanyák és fiaik Debrecenben

Az elmúlt hétvégén a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete anya-fia programot szervezett. Az úticél Debrecen volt.

Programunk az Agóra Tudományos Élményközpontban vette kezdetét, ahol különböző tudományos foglalkozásokon vehettünk részt, és nem mindennapi játékokat próbálhattunk ki. Egy izgalmas bemutatót is megtekinthettünk az „éneklő” villámok, mágneses jelenségek világáról. Különleges ismeretterjesztő előadásnak, kísérletnek lehettünk a részesei, amely „nyomást” és „lufimókát” is magába foglalt.

Ebédünket az Academy Grill étteremben fogyasztottuk el. A szálláshelyen következtek az ismerkedést segítő játékok, ahol többek között mi, anyák, elmondhattunk, mit szeretünk a fiainkban, ők pedig, hogy mit kedvelnek bennünk.

Másnap az Aquaticumban a csodálatos környezetnek és társaságnak köszönhetően mindenki fantasztikusan érezte magát. A gyerekek minden medence és csúszda nyújtotta lehetőséget kihasználtak. A csodálatos hétvége a magyar kormány és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásának köszönhető, de nem elhanyagolható Harapkó Marianna szerepe sem, aki remekül összefogta a csapatot.

Köszönettel és hálával a szívünkben indultunk neki a visszaútnak. Hazafelé épp beszámolót tartottam a férjemnek az élményeimről, a csodálatos emberekről, akiket megismerhettem, amikor megszólalt a nyolcéves kisfiam: anya, olyan kár, hogy a háborúba jövünk haza. Megdöbbentem, elnémultam néhány pillanatra. Valóban, a háborúba jövünk haza, és ez csak most tudatosult bennem. Két napra elfelejtettük a háborút, a szirénát a mobil alkalmazásban, a híreket. Bárcsak végleg elfelejthetnénk, bárcsak vége lenne.

Baksa Marianna résztvevő

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó