Nem kerül rács mögé az embercsempész fuvarozó

Egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azt a huszti fuvarozót, aki egy 19 éves fiút a csomagok közé rejtve próbált külföldre szállítani. A férfi Mercedes Sprinter kisbuszának csomagtartójában rejtette el, ám a határőrök felfedezték a „potyautast”.

A Nagybereznai Járási Bíróság tájékoztatása szerint az eset június 4-én éjszaka történt. Ivan G., a Mercedes Sprinter kisbusz vezetője az ukrán–szlovák határátkelőre tartva megállt Kisberezna egyik benzinkútján, ahol az utasokkal beszélve megtudta, hogy egyikük, egy 19 éves kárpátaljai fiatalember nem rendelkezik a határátlépéshez szükséges okmányokkal. A fuvarozó a többi utast hátrahagyva elhajtott, majd a kisbusz csomagtartójában helyet alakított ki a hadköteles fiú számára. Utasát az ülés alá bújtatta, és csendre intette.

Az ellenőrző ponton a határőrök megtalálták a fiút.

A bíróságon a sofőr elismerte bűnösségét, tettért enyhe ítéletet kért. A vádlott egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott, illetve megtiltották számára az ország elhagyását. Emellett rendszeres időközönként meg kell jelennie a rendfenntartóknál. A férfi jelenleg éjszakai házi őrizetben van.

Ez is érdekelheti:

Hadköteles férfiak ezreit kapcsolták le az ukrán határőrök

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó