Úgy szól az ének, hogy azt messze hallják; Mikor lehet ennek a háborúnak vége?; ZNO: teljesíthető volt a multiteszt; Ki vigyáz az állatokra a háború idején?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 ÚGY SZÓL AZ ÉNEK, HOGY AZT MESSZE HALLJÁK – A seregszemlén 32 produkciót adtak elő.

👉 MIKOR LEHET ENNEK A HÁBORÚNAK VÉGE? – Moszkvában álreferendumokra készülnek, Kijevben a megszállt területek visszafoglalására összpontosítanak.

👉 A NAGYDOBRONYI MOLOTOV-KOKTÉLOS TÁMADÁS MARGÓJÁRA – A kistérség polgármestere ellen követték el a garázda cselekményt.

👉 BEREGSZÁSZI MAGYAR NEMZETISÉGŰ KATONA HALT MEG A HARcokban – Eddig már öt kárpátaljai magyar nemzetiségű áldozata van a február 24-én kirobbant orosz–ukrán háborúnak.

👉 MAGYAR IFJAK TALÁLKOZÓJA BALATON-FELVIDÉKEN – A Magyar Ifjak Világtalálkozóját (MIVIT) immár nyolcadik alkalommal szervezték meg.

TÉVHITEK TERJEDNEK A VÉNYKÖTELES ANTIBIOTIKUMOK ÁRUSÍTÁSÁRÓL – A szakember eloszlat néhány félreértést.

👉 UTÁNUNK A VÍZÖZÖN… – Bujdosó Ivett.

👉 VISSZA A KÁLYHÁHOZ! – A tűzifa a leggyakrabban használt alternatív fűtőanyag, amellyel vidéken kiváltják a gázfűtést. Ági Lászlót, a Beregszászi Állami Erdőgazdaság megbízott igazgatóját arról kérdeztük, lesz-e elegendő tűzifa, nőtt-e a kereslet az utóbbi hetekben, valamint, hogy jelenleg mi a tűzifavásárlás menete az állami erdőgazdaságoknál.

👉 HENKEL BUSZ – EGYSZEMÉLYES FUVAROZÁSTÓL AZ 50 FŐS CSOPORTOK SZÁLLÍTÁSÁIG – Henkel Zoltán és felesége, Babett a megbízhatóságra és a pontosságra esküszik.

👉 MAGYARORSZÁGI ÖNKÉNTESEK ADOMÁNYA CSONGORNAK – Az elmúlt hónapokban az Utazó Ficak csapat több játszósarkot alakított ki Kárpátalja-szerte.

👉 „…FOLYAMATOSAN TERVEK SZERINT ÉLEK, MELYEKTŐL NEM TÉREK EL” – Kulcslyuk rovatunk vendége dr. Váradi Natália, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Történelem Tanszékének docense, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója.

👉 ZNO: TELJESÍTHETŐ VOLT A MULTITESZT – A tanárok elmondása alapján nem érte meglepetés a diákokat, viszont sokakban a végére már lankadt a motiváció.

👉 KEDVCSINÁLÓ ALKOTÓTÁBOR TISZAPÉTERFALVÁN – A program folytatását tervezik.

👉 ITT AZ ELEKTRONIKUS MUNKAKÖNYV – Kárpátalján eddig 42 ezer munkakönyvet digitalizáltak.

👉 VÉDELMI KÖLTSÉGVETÉS: ÍGY VÁLTOZTAK A KIADÁSOK A HÁBORÚ MIATT UKRAJNÁBAN – A 2022-es büdzsét nem „háborús költségvetésnek” tervezték.

👉 KI VIGYÁZ AZ ÁLLATOKRA A HÁBORÚ IDEJÉN? – Kárpátaljáról a belső ukrajnai menhelyekbe is jutott segítség.

👉 ÚJABB HÁROM ÉVIG NÉPI EGYÜTTES AZ ESZENYI RITMUS – Zunko Barnabás fotóriportja.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó