Példátlan méreteket ölt a szervezett embercsempészet Kárpátalján

A hadiállapot és az általános mozgósítás bevezetése óta Kárpátalján az illegális tevékenységek között rendkívül jövedelmezővé vált a hadköteles férfiak külföldre csempészése. A hatóságok szinte naponta lepleznek le erre szakosodott bűnbandákat és segítőiket.

Kedden újabb, a hadkötelezett férfiak külföldre juttatásával foglalkozó embercsempészt értek tetten a kárpátaljai nyomozók vidékünkön. A hatóságok tájékoztatása szerint egy 28 éves ternopili illetőségű férfit vettek őrizetbe, aki anyagi juttatás fejében hadköteles korú férfiaknak próbált abban segíteni, hogy illegális módon elhagyhassák az országot, és ezzel mentesüljenek a mozgósítás alól – olvasható a rendőrség Facebook-oldalán.

A nyomozás jelen állása szerint az embercsempész 7 ezer dollár fejében saját autójával szállította a két személyt az Ungvári járás területére, ahonnan a zöldhatáron keresztül hagyták volna el az országot. A gyanúsítottat letartóztatták, a bűncselekményhez használt BMW-t pedig bizonyítékként lefoglalta a hatóság. Embercsempészés bűntett gyanúja miatt indítanak nyomozást.

Kapcsolódó:

Ukrajnában virágzik az embercsempészet

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó