Nagydobronyban összeöntötték a magyarok kenyeréhez gyűjtött búzát; Milyen állapotban vannak a kárpátaljai iskolai óvóhelyek?; Magyarország újabb oltóanyag-szállítmánnyal segíti Ukrajnát; Amit az örökbehagyásról tudni kell

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 NAGYDOBRONYBAN ÖSSZEÖNTÖTTÉK A MAGYAROK KENYERÉHEZ GYŰJTÖTT BÚZÁT – Idén 1317 gazda több mint 114 tonna terményt adott össze.

👉 KÁRPÁTALJAI RENDŐRCSALÁDOK PIHENNEK MAGYARORSZÁGON – A 30 fős csoport tagjai 10 napot töltenek a szomszédos megyében.

👉 MAGYARORSZÁG ÚJABB OLTÓANYAG-SZÁLLÍTMÁNNYAL SEGÍTI UKRAJNÁT – Ezúttal 6000 vakcina érkezett Magyarországról.

👉 VANNAK DOLGOK… – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 AMIT AZ ÖRÖKBEHAGYÁSRÓL TUDNI KELL – A témában Szkljár Artúr ungvári ügyvédet kérdeztük meg, aki elöljáróban elmondta, szakmai tapasztalatai szerint az emberek többsége felismeri a végrendelkezés fontosságát és rögzíti végakaratát.

👉 HAGYOMÁNYAINK ŐRZÉSÉVEL, KULTÚRÁNK ELSAJÁTÍTÁSÁVAL ÉLHET TOVÁBB A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG – A táborban határon innen és túlról érkezett pedagógusok oktattak.

👉 NAGYBEREGEN IS SZÁLLT A NÉPDAL, PÖRGÖTT A SZOKNYA – A kicsik játékosan sajátíthatták el a táncokat, a dalocskákat, a nagyobbakkal pedig komolyabban foglalkoztak a szakemberek, tehát a kikapcsolódás mellett a fejlesztésre is nagy hangsúlyt fektettek.

👉 ELNÖKI HIVATAL: UKRAJNA HÁLÁS MAGYARORSZÁGNAK – Igor Zsovkva, Ukrajna Elnöki Hivatalának helyettes vezetője hétfőn telefonon tárgyalt Altusz Kristóffal, a magyar Köztársasági Elnöki Hivatal diplomáciai igazgatójával.

👉 „BÜSZKESÉGGEL TÖLT EL KÖZÖSSÉGÜNK PÉLDAÉRTÉKŰ SEGÍTŐKÉSZSÉGE” – Kulcslyuk rovatunk vendége Varga Tamás, Mezővári elöljárója.

👉 MILYEN ÁLLAPOTBAN VANNAK A KÁRPÁTALJAI ISKOLAI ÓVÓHELYEK? – A legtöbb kárpátaljai tanintézmény abban bízik, hogy ősztől jelenléti oktatással kezdhetnek.

👉 A LAKOSSÁGI KÉRDÉSEKET 14 SZERVIZKÖZPONT FOGADJA – A megyei Nyugdíjalap 61 kihelyezett munkatársa segít.

👉 CSEHORSZÁGBAN ÁLLÍTJÁK BÍRÓSÁG ELÉ A „LUHANSZKI BRIGÁDOT” – Öt férfit és két nőt vádolnak bűnszövetkezetben való részvétellel.

👉 SPORTBARÁTSÁG HATÁROK NÉLKÜL: AZ UNGVÁRI KÁRPÁTI A MAGYAR NB II-BEN FOLYTATJA – Az ungvári együttes a tabella negyedik helyén állt, amikor február végén az orosz támadás miatt félbeszakadt a bajnokság.

👉 FOTÓKIÁLLÍTÁS: KÁRPÁTALJA ÉS A HÁBORÚ – A kiállításon bemutatott fényképek olyan kárpátaljai fotóriporterek és fotósok dokumentumanyagai, melyek a háború vidékünkre gyakorolt hatását mutatják be.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó