1,5 milliárd hrivnyát különítenek el az iskolai óvóhelyek felszerelésére

Az ukrajnai iskolák 68 százalékában van óvóhely.

Jövőre a kormány 1,5 milliárd hrivnya összegű támogatást kíván elkülöníteni a költségvetésben az iskolai óvóhelyek kialakítására, közölte Szerhij Skarlet oktatási miniszter.

Az Osvita beszámolója szerint ennek a támogatásnak az a célja, hogy az új szabványoknak megfelelően szereljek fel a speciális helyiségeket, óvóhelyeket. Szerhij Skarlet hozzátette, egyre több iskolában van már felszerelt óvóhely.

Két iskola óvóhelyének felszerelésére 1,5 millió hrivnyát költöttek Odesszában

„Jelenleg a középfokú tanintézmények 68 százaléka rendelkezik óvóhellyel. Július 5-én ez az arány még csak 11% volt” – hangsúlyozta az oktatási miniszter.

Az óvóhelyek új szabványáról már Denisz Smihal beszélt. A miniszterelnök elmondta, minden iskolában biztonságos óvóhelyre van szükség. „Ahol az intézményen belül van a menedék, és a katasztrófa-elhárítás szerint javításra szorul, ott meg kell erősíteni. Ahol lehetetlen ezt megtenni, építsenek mellé egy másikat. Ehhez fognak kidolgozni egy általános koncepciót, hogy mit is várnak el az oktatási intézményekben lévő óvóhelyek biztonsági követelményeivel kapcsolatban.” – fogalmazott a miniszterelnök.

81 millió forintot fordít óvóhelyek kialakítására a Magyar Református Szeretetszolgálat • Kárpáti Igaz Szó

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó