Lekapcsoltak egy beregszászi nőt, aki hadköteles férfiaknak segített átszökni a zöldhatáron

A migrációs szolgálat nyomozói, a rendőrséggel és a határőrséggel közösen szervezett akcióban őrizetbe vettek egy 25 éves beregszászi nőt, aki a gyanú szerint hadköteles férfiaknak segített illegálisan elhagyni az országot – közölte a rendőrség közösségi oldalán.

A nő csuklóján akkor kattant a bilincs, amikor aktuális „ügyfelét” az ukrán-magyar zöldhatárhoz szállította. A hatóságok már várták őket. A gyanú szerint a 25 éves beregszászi illetőségű nő 2500 dollár ellenében több hadköteles korú férfinak segített abban, hogy a tilalom ellenére elhagyhassák az országot. Az embercsempész saját járművén szállította őket a határhoz, majd részletes tájékoztatást adott nekik az útvonalról. A nő „klienseivel” mobiltelefonos üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartotta a kapcsolatot, ez buktathatta le. A jármű átvizsgálása sor megtalálták az összeget, amit az újabb ügyletért kapott, ezt és a járművet is lefoglalták a hatóságok.

A nő előzetes letartóztatásban várja az ellene indult nyomozás befejezését, mivel a munkácsi kerületi ügyészség büntetőjogi eljárást kezdeményezett vele szemben.

Kapcsolódó:

Eddig nyolcezer hadköteles férfit tartóztattak fel a határon

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó