Babják: Miért nem tájékoztatják időben a fogyasztókat az áramkimaradások okairól és időtartamáról?

A Beregszászi kistérség polgármestere konkrét kérdéseket tett fel a megyei áramszolgáltatónak a lakosság megnyugtatása érdekében.

Változhat az áramkimaradások rendje

„Egyes felhasználók manipulatív információkat terjesztenek a városi tanács és a katonai közigazgatás hatáskörét illetően a vészhelyzeti áramkimaradások idején. Ismételten hangsúlyoznám, hogy sem a városi tanács, sem a járási katonai adminisztráció nem illetékes azon utcák listájának felállításán, ahol áramkimaradásokat terveznek. – szögezte le bejegyzésében Babják Zoltán, hozzátéve, hogy a döntés kizárólag a megyei áramszolgáltató (Oblenerho) hatáskörébe tartozik!

A kérdések tisztázása céljából a polgármester hivatalos felhívást intézett a Zakarpattyaoblenerho áramszolgáltató vállalat vezetőségéhez, melyben a következő kérdéseket tette fel:

  1.  Milyen szabályozást alkalmaz a vállalat a fogyasztóknál történő lekapcsolások esetén a Beregszászi kistérségben, melyek nem egyeznek a hivatalos weboldalon közzétett óránkénti lekapcsolási ütemezéssel?
  2.  A tisztviselők közül ki határozza meg közvetlenül, hogy melyik járásban (településen, utcában stb.) kell leállítani az áramszolgáltatást?
  3.  Miért nem tájékoztatják időben az állampolgárokat az áramkimaradások okairól és időtartamáról?
  4.  Miért nem egyenlő mértékű és időtartamú az áramkimaradás a fogyasztóknál (a stratégiailag fontos infrastrukturális objektumok kivételével)?

Ukrenergo: jelenleg a fogyasztási igények mintegy 75%-át fedezzük

Babják Zoltán közölte, amint megkapják a hivatalos válaszokat a kérdésekre, azonnal közzéteszik.

Zelenszkij: szinte az összes régióban küzdenek áramkimaradásokkal

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó