Nem Bereg-vidéki csapat nyerte a beregszászi járási labdarúgó-bajnokságot

Véget ért az idén rendhagyó módon lebonyolított beregszászi járási jótékonysági labdarúgó-bajnokság. A döntőre Nagyszőlősön került sor, ahol a bajnoki címért a Nagybégányi FC és az Ilonokújfalui Csillag csapott össze.

Botos István

A járási bajnokságot, ahogy azt korábban már megírtuk, a háborús helyzet miatt nem a hagyományos rendszerben bonyolították le, hanem 7+1-es formációban játszottak a jótékonysági alapon benevező csapatok.

Ismét pattog a labda a Beregszászi járásban

Olekszandr Csehil, a járási labdarúgó-szövetség elnöke a szezon rajtját követően a Kárpáti Igaz Szó megkeresésére ismertette a pontvadászat menetét:

az induláskor tizenkét csapat jelezte részvételét a bajnokságban, ami két csoportban zajlott.

Az A-csoportban érdekelt hat csapat a Vérke-parti városban játszotta a találkozóit. A B-csoport tagjai a nagyszőlősi Plasztmaszovik Stadionban találkoztak egymással. Ezt követte az egyenes kieséses szakasz, majd jöttek az elődöntők, majd pedig a nagyszőlősi finálé.

A meccsek a hadiállapotnak megfelelő biztonsági előírások betartása mellett kerültek lebonyolításra, zárt kapuk mögött, azaz nézők nélkül. Az egész bajnokság jótékonysági jellegű, a befolyt összeget a hadsereg javára ajánlották fel.

Maga a bajnoki döntő meglepően sima ilonokújfalui (Onok) győzelemmel ért véget: 5-1.

Ezzel az a furcsaság állt elő, hogy magát a beregszászi járási labdarúgó-bajnokságot nem Bereg-vidéki csapat nyerte meg.

Ennek oka a területi-közigazgatási reformban rejlik, mert miután a korábbi  Nagyszőlősi járás integrálódott a Beregszászi járásba, így már a bajnokságot is ebben az új rendszerben bonyolították le.

Gajdos Csaba, a Nagybégányi FC játékosa lapunknak elmondta, maga az egész bajnoki torna „kihívás” volt a csapat számára. Az új rendszer (7+1), amiben focizni kellett, elég szokatlan volt, de úgy érzi, megoldották ezt is.

– Nagyon simán nyertük meg a beregszászi csoportot, aztán jött az elődöntő, amit már Nagyszőlősön rendeztek, és ott egy újabb nem várt szituációra kellett reagálnunk. Míg a beregszászi mérkőzéseken keresztben volt a pálya kialakítva, a szőlősi mérkőzéseken már a tizenhatosokig volt a vonalazás,

így jóval nagyobb területet kellett befutni a 7+1 es felállással, de mindezek ellenére vettük az akadályt és bejutottunk a döntőbe – értékelt Gajdos Csaba.

– A fináléba jutásnak azonban ára volt, mivel velem együtt három meghatározó játékos is megsérült. Nem tudtunk kellően felépülni a döntőre, jómagam is gyakorlatilag „összedrótozva” mentem ki a pályára. Az Ilonokújfalui Csillag gyakorlatilag szétfutott minket, sokkal jobban bírták fizikálisan a mérkőzést, és megérdemelten lettek bajnokok.

A találkozó után a Beregszászi Járási Labdarúgó Szövetség elnöke, Olekszandr Csehil köszöntötte a döntősöket, köszönetét fejezte ki a részt vevő csapatoknak, és kiemelte, hogy a bajnokság során 36 ezer hrivnyát sikerült összegyűjteniük a fegyveres erők számára.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó