Mi veszélyezteti a márciusi indexálást?

Mint arról korábban hírt adtunk, a kormány márciusra a nyugdíjak indexálását ígérte. Kiderült azonban, hogy a járandóságok infláció mértékéhez történő igazítása veszélybe kerülhet.

Magyar Tímea

Az idén a gazdasági nehézségek ellenére sem kellene hogy késedelmek lépjenek fel az idős emberek juttatása és más szociális kifizetések kézbesítésében, ahogyan erre tavaly sem volt példa. Ezt elsősorban Ukrajna nemzetközi partnereinek támogatása garantálja. Más nehézségek azonban felléphetnek, közölte Mihajlo Cimbaljuk, a Legfelső Tanács szociális és veteránügyi bizottságának elnökhelyettese.

Márciusban indexálják a nyugdíjakat

– A nyugdíjak márciusra tervezett indexálása veszélybe kerülhet, ugyanis az ehhez szükséges pénz egyelőre nincs elkülönítve az idei költségvetésben.

Jelenleg még zajlanak az egyeztetések a kormány, a Nyugdíjalap és a Legfelső Tanács között arról, hogy legalább az első negyedév végén módosítani lehessen a költségvetést. Mint ismeretes, a legszerényebb becslések szerint az infláció mértéke tavaly elérte a 30 százalékot, az indexálás mértékének pedig meg kell egyeznie a tavalyi infláció mértékével.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó