Tímea már beilleszkedett

Turóczy Tímea a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium elsős kisdiákja. Eddig a 4. Számú Kossuth Lajos Középiskolában tanult, s mint mondta, szeptemberben nem volt nehéz a beilleszkedés.

– Csak az elején tűnt nehéznek az iskolaváltás, aztán szép lassan minden a helyére került, s egyre jobban éreztem magam a gimiben. Sok korábbi osztálytársammal együtt jöttünk ide, így a barátnőim is megmaradtak. Ami a tanulást illeti, mostanra az is sokkal könnyebb. Leginkább a torna-, a rajz- és a munkaórát szeretem, de az idegen nyelveket is kedvelem. Jó úton haladok az angol és a német elsajátításával, bár tudom, még nagyon sok tanulnivalóm van.

Timi ügyes, kreatív kislány és a hobbija sem gyerekes – fotószakkörre jár, ugyanis szabad idejében szívesen fényképezi a természetet. Lazításként zenét hallgat, vagy beül a barátnőivel egy sütire valamelyik cukrászdába, ahol jókat beszélgetnek.

– A fotózás titkait apukámtól lestem el. Egy-egy kirándulás alkalmával szívesen megörökítek egy-egy virágot, vagy magát a tájat. Néha a barátnőimet is lefényképezem.

Az elsős gimiseknek néhány nap múlva tartják a verébavatót. Timi, akárcsak az osztálytársai, teljes gőzzel készül a nagy napra, hiszen szerepelni fognak. Nagyon izgulnak, hogy minden sikerüljön, produkcióik tetsszen az iskolatársaknak, a tanároknak és a közönségnek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó