Nem volt hiábavaló

Éltető sodrásban… címmel rendezte meg a beregszászi református gyülekezet a házasság hetét. Hétfőtől vasárnapig az esti órákban különböző rendezvényeken, előadásokon, filmvetítésen vehettek részt a házaspárok. Az elmúlt vasárnap a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola átriumában került sor a hétzáró ünnepi istentiszteletre.

– A házasság hetén a résztvevőknek lehetőségük volt arra, hogy különböző megvilágításban átgondolják saját életüket, kapcsolatukat. Hiszem azt, hogy mindez nem volt hiábavaló – fejtette ki Taracközi Ferenc vezető lelkész.

– Az alkalmakon egészen fiatal és idős házaspárok is részt vettek. Hogyan állították össze a programot?– kérdeztük Taracközi Ferencet.
– Az volt a célunk volt, hogy ne csak a házasságra fókuszáljunk. Az alkalmaink estéről estére célirányosak voltak. De olyan alkalmak is voltak, melyek mindenkit megszólítottak. Ilyen volt a szerdai filmklub, a szombati nagyelőadás.

– Most második alkalommal szervezték meg a házasság hetét. Milyenek a visszajelzések?
– A társadalom e legfontosabb alapeleme a család. Viszont hogy családok legyenek, ahhoz házastársi kapcsolat szükséges. Fontosnak tartjuk ezzel foglalkozni, beszélni róla.

– Az alkalmak adhattak a házaspároknak megerősítést?
– Az Úr látja, hogy kiben mi lakik. Amikor a házasság hetének a programja készült, a feleségem a változatosságra törekedett. Remélem, ezek az előadások és alkalmak gyógyírként szolgáltak akár megtört házasságra, akár az elromlott emberi kapcsolatokra.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó