Az UMDSZ elnöke is gratulált Orbán Viktornak

Amint arról már írtunk, a Fidesz-KDNP pártszövetség fölényes győzelmet aratott az április 8-i magyarországi országgyűlési választásokon, s kétharmados többséggel irányíthatja az anyaországot az elkövetkezendő négy évben. A külhoni magyarok körében közel 95 százalékos volt a kormánypártok támogatottsága.

A Fidesz nagyarányú győzelméhez sorra gratulálnak a külföldi politikusok és a külhoni magyar szervezetek vezetői is. Megtette ezt az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) is. Az Orbán Viktornak címzett levelet a szervezet elnöke, dr. Zubánics László jegyzi, amit teljes terjedelmében közlünk:

“Tisztelt Elnök Úr!
Engedje meg, hogy az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség elnöksége és tagsága nevében gratuláljak ahhoz, hogy a hétvégén Magyarországon lezajlott országgyűlési választásokon a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség ismét jelentős győzelmet aratott.
Magyarországi partnereink közéleti szereplése mindig is fontos volt számunkra, hiszen ahogy a magyar nemzet határai túlnyúlnak Magyarország jelenlegi határain, úgy a nemzeti összetartozás érzése is túlmutat a mindennapi politizáláson.
Meglátásom szerint nagyon fontos, hogy a magyarságnak olyan – nemzetben és keresztényi értékekben gondolkodó – kormánya legyen, amely Közép-Kelet-Európában is döntő befolyást tud gyakorolni azokra a folyamatokra, amelyek bennünket, magyarokat érintenek. Erős határon túli közösség csak akkor létezik, ha az anyaország, illetve annak kormánya is a helyzet magaslatán van.
Sokan úgy vélik, hogy a „partvonalról” való bekiabálás is előreviheti nemzetünk ügyét, ugyanakkor azt látjuk, hogy a cselekvő hozzájárulás és a felelősség vállalása nem mindenki erőssége. Éppen ezért üdvözlendő, hogy a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség az elmúlt évtizedekben nem csupán a hangját hallatta, hanem tagjaival, s ha kellett a közösség egészét mozgósítva a vállára vette a magyarság gondjának-bajának intézését, s nem csupán a kellemes pillanatokban, de a nehézségek közepette is helyt tudott állni. Az elkövetkező évek munkája és az eddig felmutatott, valamint a jövőben felmutatandó eredmények is azt bebizonyítják, hogy az út, amelyet választottak, helyes volt. Nem szép szavakkal, hanem tettekkel, a közösségeink számára is kézzel fogható eredményeket felmutatva mondhatjuk csak el, hogy tudunk is tenni magyarságunkért!
A FIDESZ-nek az elmúlt esztendőben a kárpátaljai magyarság érdekében kifejtett tevékenysége azt mutatja, hogy az Önök esetében is hatványozottan is igaz a tettben mutatkozik meg a jellem gondolat. A Jóisten százszorosan is áldja meg munkájukat, abban a biztos tudatban, hogy itt, az Északkeleti Kárpátok lábainal elő magyarság nem csupán együttérez az anyaországával, de lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni is.
Őszinte tisztelettel: dr. Zubánics László, az UMDSZ elnöke”

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó