Royal Beauty – Kárpát Kupa

Negyedik alkalommal került megrendezésre az évről évre nívósabb Nemzetközi Szépségipari Kiállítás, Verseny és Vásár Kárpátalján – a Royal Beauty Kárpát Kupa.
A regionális és országos szinten is egyedülállónak számító rendezvény idén is nagy sikert aratott. A versenyzők száma az előző évekhez képest most volt a legmagasabb, több mint 300-an mérték össze szakmabéli tudásukat. A munkácsi Eventum Hall után a 2017-es évhez híven ismét a festői szépségű Ungvár melletti Zolota Hora üdülő és wellnessközpontban került sor az esemény megrendezésére.

Zajlik a verseny

Ukrajna számos régióján túl érkeztek versenyzők és kiállítók Magyarországról, Szlovákiából, Romániából, Kazahsztánból, akiket

Simon Diána – a rendezvény megálmodója és megvalósítója, illetve a Kámeszé (Kárpát-Medencei Szépségipari Szakemberek Nemzetközi Szövetsége) elnöke, a következő mottóval köszöntött: „Aki számít, az itt van, aki itt van, az számít”.

A férfi és női fodrász, smink, műkörömépítés és -díszítésen túl több új kategóriával és versenyszámmal is előrukkoltak idén a szervezők. Népszerű volt a szemöldökformázás, de a legtöbb jelentkezőt az előre elkészíthető reklámkép vonzotta. Ezek poszterek formájában lettek a versenycsarnokban kiállítva, melyeket a zsűrizést követően a látogatók is megtekinthettek. A rendezvény teret biztosított a szakmai ranglétra minden fokán a megmérettetésre: tanuló, junior, mester, profi és stylist szinten is lehetett indulni. A fodrászok válogathattak a divatos női nappali- és estélyi hajviselet, esküvői- és kreatív frizura, valamint fonással díszített alkalmi frizura és full fashion look kategóriák között.

Utóbbiba a férfiak is benevezhettek, akik megvillanthatták barber expert fade és szakállvágásbeli tudásukat is.

A sminkesek a következő kategóriákban próbálhatták ki magukat: esküvői, kreatív, fantáziasmink, füstös szemek és színkavalkád témába illő reklámkép.

A műkörömépítők és -díszítők 23 kategóriában versenyeztek a nap folyamán. 10 versenyszám élőben zajlott, az előre elkészített munkákat pedig dobozokban és plakátokon hozták a benevezettek. A tippeken az ókori görög kultúrán át Párizs városa, a madarak világa és az emberi boldogság is megelevenedett.

A rendezvény fővédnöke, Grezsa István a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos külföldön tartózkodása miatt nem tudott személyesen jelen lenni, így a tárcát Széles András tanácsadó képviselte.
A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Molnár György – a Nemzetstratégiai Kutatóintézet nemzeti integrációs és Kárpát-medencei hálózatfejlesztési igazgatója, Tolubkó Alekszander – az Ukrán Fodrász Szövetség elnöke, Bocskay István – a Sikerképzés alapítója, marketing szakember.

 

Az előzsűrizésben képzett kárpátaljai szakemberek is részt vettek, többek mellett Bimba Tímea és Valentina Lomonova. A fő zsűriben pedig Magyarország és Ukrajna szakmai kiválóságai bíráskodtak. Köztük Berendi László aranykoszorús mesterfodrász, a MOSZI (Magyar Országos Szakmai Ipartestület) elnöke és az IPOSZ (Ipartestületek Országos Szövetsége) alelnöke, Dominique Roberts OMC (Organisation Mondial Coiffure) világbajnok sminkes, Irina Ambrózia szépségipari világbajnokságok körömszakértő bírája (Chicago – 2008, Párizs – 2010, Milánó – 2011, Frankfurt – 2014), az Ukrán „Manikűr Akadémia” Képzési Központ és az Amro Nail Academy igazgatója.

A rendezvény nem csak a versenyzőknek kínált lehetőséget, a szépségiparban jelen lévő márkákat forgalmazó cégek is bemutathatták termékeiket, melyekből a látogatók tetszésük szerint vásárolhattak.

12 kiállító standját járhatták körbe a kíváncsiskodók. A kiállítók közül a Diamond Nails, a Lambre, az Amro és a Princess a versenyzők fő szponzorai is voltak.

A nap folyamán senki nem unatkozott, a termékpróbákon és fotózónákon túl egyik szemkápráztató show követte a másikat. Valentina Lomonova kárpátaljai mesterfodrász kezdte a sort, aki alkalmi frizurák elkészítésének módjait mutatta be a színpadon, majd Mindák Viktória modelljei hengerelték le a nézőket a divattervező legújabb ruhakollekciójával, végül Adriana Popescu, a romániai „extravagáns frizurák királynőjének” showja zárta a szórakoztató műsorokat.

A díjkiosztó gálán a verseny győztesei a szponzorok ajándékai mellett egyedi készítésű kupákat, okleveleket és érmeket vehettek át. A verseny fődíját Ményo Marina nyerte, aki ingyenes részt vehet a Hungarian Open Europe Cup bajnokságon, amit idén Budapesten rendeznek meg.

A versenymunkákon megmutatkozott a szakmai felkészültség és tapasztalat. Egyre több az érdeklődő, akárcsak versenyző, kiállító, látogató, akik színesítik a palettát – mondta el Simon Diána.

– Mi a rendezvény üzenete? Mik a céljaid a jövőre nézve?

– A rendezvény abból a célból lett megvalósítva, mivel Kárpátalján a szépségiparban dolgozó magyar ajkú szakemberek hátrányos helyzetben vannak az ukránok mellett. Nincs lehetőségük nemzetközi versenyekre eljutni, illetve megfelelő képzésben sem részesülhetnek. Így a Kárpát Kupa a kárpátaljai magyar szépségipari szakemberek számára elhozta helyben a nemzetközi szintű megmérettetést, képzést. Az a célja továbbá, hogy összefogja az egész Kárpát-medencei magyar szépségiparban dolgozó szakembereket.

Bimba Brigitta,
a KISZó médiatanfolyam
résztvevője

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó