Közösségépítő vállalkozás

A KárpátHáz Civil Szervezet alakulásakor célként tűzte ki, a szülőföldön maradás támogatását. Az elmúlt évek alatt számos akciót szerveztek, gyermekeket támogattak. Most tevékenységüket még inkább kiterjesztették, egy igen komoly projekthez járulnak hozzá. Hogy miről is van szó, arról Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője beszélt a KISZó-nak.

– A magyar kormánynak köszönhetően közintézményeink épülnek-szépülnek, új objektumok jönnek létre. Péter Csabával, a szervezet kuratóriumi elnökével úgy gondoltuk, bekapcsolódunk a fontos tevékenységbe, vagyis a magyar kormány támogatásával megszervezzük a badalói művelődési ház felújítását. Ebben az épületben az elmúlt ötven évben működött már pártiroda, posta, patika, orvosi rendelő stb. Terveim szerint nem is olyan sokára itt lesz a Petőfi Sándor Kulturális Központ. Nem véletlen, hogy híres költőnkről nevezzük el az épületet, hiszen ismeretes, hogy Petőfi Sándor 1847-ben itt is járt. A helyiek úgy mondják, mielőtt továbbindult volna, a templom mellett egy kis időre megpihent. A Petőfi Sándor Kulturális Központ csak az első lépés.

A tavaly megrendezett Arany ősz fesztivált ezentúl Petőfi-napokká akarjuk fejleszteni, a március 15-i rendezvényt pedig regionális szintre szeretnénk emelni.

– Mind a külső, mind a belső munkálatok nagy lendülettel folynak. Nagyon sokan dolgoznak azon, hogy az épület mihamarabb készen legyen. Önkéntesek is részt vesznek a munkában – kérdeztük Szalai Imre polgármestert.

– Igen. A munkálatokhoz ebben az évben kezdtünk hozzá, nagyon örül a szívünk, hogy a napszámosok mellett szombatonként önkéntesek is jönnek szép számban. Ez egyfajta közösségépítés is, hiszen a munka jó hangulatban zajlik, mint ahogy a közös ebéd is. Egy-két hónap múlva már látványos lesz a változás. A kulturális központ átadását őszre tervezzük.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó