A határokat már csak a térelválasztók jelentik

Minden eddiginél több játékossal került megrendezésre az első évfordulóját ünneplő Pingpong Határok Nélkül nemzetközi asztalitenisz-bajnokság a Nagyváradi Era Shopping Parkban lévő Tibclau Sportklub bázisán.

A sorozat kilencedik fordulójára rekordnak számító, 80 versenyző regisztrált. A verseny szervezői szerint e magas létszám is azt igazolja, hogy a kezdeményezés – miszerint az elszakított nemzetrészekben élők a honismereti kirándulások és a pingpong-versenyek alkalmával újra egy határok nélküli közösséget alkossanak – sikeres, sőt, a hozzá fűzött reményeket is maradéktalanul beváltotta. Ezúttal (is) mind az 5 rendező ország (Románia, Magyarország, Ukrajna, Szlovákia, Szerbia) képviseltette magát a versenyen.

Az ünnepélyes megnyitón Várady Tibor házigazda, főszervező, visszatekintve az egész éves munkára, oklevéllel ismerte el a támogatók segítségét, a lelkes aktivisták hozzáállását, valamint a legeredményesebb játékosok kitartását.

Ezt követően a 16 felnőtt (amatőr), 4 igazolt (profi) és 20 ifjúsági (14 év alattiak) csapat részvételével kezdetét vette a verseny.

A sorozat amatőr favoritja ismét a beregszászi Pacuk-Szolosenko páros volt, akik egészen a döntőig menetelve, kiegyensúlyozott jó játékkal a második helyen végeztek az amatőr/profi Andrási család (apa és fia) mögött. A másik beregszászi csapatnak ismét az egyenes kieséses szakaszelső jelentette a verseny végét: a Répási-Martin párosnak a forduló későbbi győztese állta útját a főtáblán.

A PPHN sorozat következő állomása Marghita (Románia) lesz szeptember 29-én. Beregszász október 19-én rendezi a sorozat XI. fordulóját. A versenyre bárki jelentkezhet, a részvételre csupán előzetes regisztráció szükséges. A frissített versenyeredmények megtalálhatóak a társszervező Nagyváradi Tibclau Sportklub hivatalos honlapján.

Aki kedvet kapott, hogy csatlakozzon a beregszászi csapathoz, és jelezné részvételi szándékát a hátralévő versenyekre, az érdeklődjön a feltételekről Répási Istvánnál a +38-095-490-36-11-es mobilszámon személyesen, vagy e-mailben a [email protected] elérhetőségek valamelyikén.

Répási István, BeregSEK-sajtószolgálat

Forrás:
KISZó

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó