A legnagyobb áldás Istennél van

Szép hagyomány, hogy a beregszászi református templomban szeptemberben együtt imádkoznak az új tanévért. Az ünnepi istentiszteleten áldásban részesültek a diákok, a pedagógusok, a cserkészek. Taracközi Ferenc vezető lelkipásztor lapunknak elmondta, egy új tanév mindig egy új út, amiben sok a lehetőséggel és a kihívás is.

– Nem látjuk a holnapot, a jövőt, de nagy biztonságot ad az, ha az Isten kezébe tehetjük le a holnapunkat, a jövőnket. Ezért nagyon fontosnak tartjuk, hogy mind a diákjainkon, mind a tanárokon, akik most egy új utat kezdenek, legyen az Isten áldása.

Isten részéről adott a lehetőség, a kérdés csak az, hogy mi élünk-e vele. Ha megnyitjuk szívünket, akkor az Úr gazdagon adja az ő áldásait – hangsúlyozta a lelkész.

– S nekünk, a jelen lévő diákoknak, tanároknak megvan a befogadó készségünk erre?

– Mindenkinek szüksége van az áldásra, van, aki nyitott erre, és persze vannak, akik más úton keresik a boldogulásukat. Egy viszont biztos, a legnagyobb áldás Istennél van. Mi a későbbiekben is szeretnénk ezt a szép hagyományt folytatni, abban reménykedünk, hogy akik évről évre részt vesznek az alkalmon, az ismerőseiket is elhívják, most is vannak új arcok, például a Bethlen Gábor Magyar Gimnázium (BMG) igazgatója.

A BMG igazgatója mellett számos tanintézmény vezetője és tanára is részt vett az ünnepi istentiszteleten, így Szabó Éva, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Felsőfokú Szakképzési Intézetének tanára is, aki így foglalta össze esemény lényegét: nálunk, pedagógusoknál az új tanévkezdés épp olyan, mint az új évkezdés januárban, az Isteni áldásra késznek és nyitottnak kell lennünk, hittel odaállni és Tőle kérni az erőt a mindennapokra.

– Meglátása szerint a diákok hasonlóképpen gondolkodnak?

– Sok diákunk van, akiknek ez fontos. Azoknak a fiataloknak, akik ma áldásban részesültek, a mindennapjaikban is ott lesz Isten, ezért is volt nagy jelentősége a mai alkalomnak mindannyiunk számára.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó