Magára talált a Dinamo

Jót tett a Dinamo Kijevnek a svéd Malmö elleni Európa Liga-siker, úgy fest, sikerül kivergődnie a közel két hónapja tartó súlyos gödörből. Olekszij Mihajlicsenko csapata az EL után hazai porondon is nyerni tudott végre, ráadásul nem is akárhogyan. A Sahtar sem hibázott, így már nyolcból nyolc győzelemnél tart a hazai pontvadászatban.

Az elmúlt hetekben botladozó Dinamóra rá sem lehetett ismerni a Vorszkla Poltava vendégeként. Cigankov, Sabanov és De Pena góljaival hárommal mentek már a szünetben, amit a folytatásban Beszedin és az így duplázó De Pena toldott még meg, kialakítva a kiütéses, 5–0-ás vendégsikert. És az sem elhanyagolható, hogy akárcsak a Malmö ellen, a hétvégén sem kaptak gólt. Bujalszkijékra hétközben is vár egy bajnoki, a Mariupol ellen korábban elmaradt találkozót fogják pótolni szeptember 25-én, szerdán.

A Sahtar a BL-ben a Manchester Citytől elszenvedett három gólos, sima vereség után a második helyen álló Csernyihiv otthonában vendégszerepelt a bajnokság nyolcadik játéknapján. A klub két legjobbja, Taison és Marlos összjátékából utóbbi talált be az első félidő közepén. A második félidőben olyasmi történt, amire nagyon ritkán van példa ukrán bajnokin, a doneckiek védekezésre szorultak a rohamozó Deszna ellenében, de kihúzták. Olekszandr Rjabokony gárdája bizonyította, nem véletlenül foglalja el a tabella második fokát.

Első sikerét aratta a szezonban az Olimpik, épp az előtte álló második számú lembergi csapatot győzte le, de így is maradt a sereghajtó pozíciójában. A Dnyipro a Dinamónak 1 millió euróért eladott, majd a nyáron kölcsönvett Vlad Szuprjaga duplájával fektette két vállra a lembergi zöld-fehéreket.

Az ukrán Favbet Liga 8. fordulójának eredményei: Deszna Csernyihiv–Sahtar Doneck 0–1, Vorszkla Poltava–Dinamo Kijev 0–5, Dnyipro-1–Kárpáti 2–0, Zorja Luhanszk–Mariupol 0–0, FK Lviv–Olimpik Doneck 0–1, Kolosz Koloszivka–Olekszandrija 1–1.

Az állás: 1. Sahtar 24 pont, 2. Csernyihiv 14, 3. Olekszandrija 13, 14. Zorja 12, 5. Dinamo 11, 6. Kolosz 11, 7. Dnyipro-1 11, 8. Mariupol 9, 9. Kárpáti 8, 10. Vorszkla 7, 11. FK Lviv 6, 12. Olimpik 5.

Forrás:
KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó