Bravúr az Ukrán Kupában: nyolc között a Minaji FC

Történelmet írt az Ukrán Kupában a Minaji FC. A másodosztályú klub először győzött le élvonalbeli gárdát, amivel bejutott a kupasorozat legjobb nyolc csapata közé.

Az országos első ligás pontvadászatban 15 forduló után a hetedik helyen álló, de az éllovastól csupán 4 pontra lemaradó minajiak a Premier Ligában szereplő FK Lviv együttesét fogadták a szerda délutáni nyolcaddöntőben. Az első félidőben ugyan a vendégek futballoztak veszélyesebben, de a szünet után rögtön megfogyatkoztak, amit okos, taktikus játékkal maximálisan kihasználtak a házigazdák. Előbb a 76. percben az előrehúzódó középhátvéd, Oleg Dopilka kotort be egy labdát közvetlen közelről, majd 8 minutummal később Hegedűs Róbert került ziccerbe, s nem is hibázott.

A 2–0-ás siker sporttörténeti tett, mint ahogyan az volt a tavalyi kupaszereplés is, amikor ugyanebben a stádiumban a Dinamo Kijev állta útját az akkor még harmadosztályú klubnak. Ide kattintva azt is láthatják videón, hogyan örültek a srácok a bravúrnak!

A negyeddöntős folytatás tavasszal következik, ősszel pedig még a bajnokságban vár négy forduló Kopolovecékre.

Az Ukrán Kupa nyolcaddöntőinek eredményei: Minaji FC–FK Lviv 2–0, Kolosz Kovalivka–Vorszkla Poltava 0–1, FK Mikolajiv–Deszna Csernyihiv 2–4, Aljansz Lipova Dolina–Hirnik-Szport Horisnyi Plavni 5–3, Ingulec Petrove–Dnyipro 2–1, Mariupol–Olimpik Doneck 1–0, Olekszandrija–Zorja Luhanszk 1–1 (tizenegyesekkel: 5–4), Dinamo Kijev–Sahtar Doneck 2–1 (hosszabbítás után).

Forrás:
KISZó/Fotó:Minaji FC

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó