Komoly és hasznos tevékenység

Fennállásának hatodik évfordulóját méltatta a napokban a Kárpátaljai Rózsahölgyek Társasága. Ebből az alkalomból közgyűlést tartottak, és új rózsahölgyeket avattak. A szép eseményre a beregszászi külképviselet új kiállítótermében került sor.

Mező Dianna, a társaság elnöke beszámolt az  év eseményeiről. A hölgyek ebben az esztendőben sem tétlenkedtek, megannyi rendezvényt szerveztek, főképpen jótékonysági jellegűeket, hiszen fő céljuk a rászoruló gyermekek segítése.

– Mindenekelőtt meg szeretném köszönni segítőinknek, támogatóinknak, kiemelten a beregszászi konzulátusnak azt, hogy mindig mögénk állnak, támogatják elképzeléseink megvalósítását, így merészkedtünk immár a 2020-as esztendőt is megtervezni – mondta Mező Dianna. Mint kiderült, a hölgyek jövőre is számos rendezvényt kívánnak szervezni, az új esztendőt január 11-én rózsahölgyes vacsorával kezdik. Márciusban ismét egy ismert személy tiszteletére ültetnek rózsatövet az immár felújított Budapest parkban, majd következnek a gyermekeknek szóló programok. Ennek keretében nehéz sorsú gyermekeket visznek magyarországi kirándulásra, és sportnapra is sor kerül.

Az est legünnepélyesebb pillanatai voltak, amikor: bemutatkoztak az új rózsahölgyek. Ezúttal hét személlyel gazdagodott a társaság, akik között van újságíró, vállalkozó, pedagógus.

Soós Katalin, Jakab Eleonóra, Dudás Egressy Mária, Lődár Andrea, Marosi Anita, Kovácsné Marton Erzsébet és Szabó Mária az eskü elmondásával erősítette, hogy immár ők is a szeretet, a harmónia és a béke közvetítői lesznek.

Az összejövetel egyetlen férfitagja, ez esetben házigazda is, Szilágyi Mátyás főkonzul volt. A diplomata örömmel konstatálta, hogy a társaság tagjai folyamatosan jót tesznek a környezetükben élő családokkal.

– Önök, hölgyeim, komoly és hasznos tevékenységet folytatnak, hiszen az emberiesség, a szeretet, a segíteni akarás mozgatja önöket a nemes akciókban, ami méltán példaértékű – hangsúlyozta a főkonzul, majd gratulált az új tagoknak. A konzulátus további támogatásáról biztosította a társaságot.

Az ünnepi alkalmon a Kikerics népi együttes népdalcsokrot adott elő, majd ismerkedés, kötetlen beszélgetés zárta a rózsahölgyek idei utolsó rendezvényét.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó