Katalin-köszöntő mulatság Técsőn

Hajdan, amikor már elfogytak a mezei munkák, s az újbor is a hordókban volt, beköszöntött a bálok időszaka. Kilépve a hétköznapok taposómalmából, mulatsággal pihenték ki a mindennapok fáradalmait.

Talán nem véletlen, hogy a jeles névnapok zöme is erre az időszakra esik.  Ezt a szép szokást elevenítették fel Técsőn is néhány éve. A  KMKSZ técsői Alapszervezet rendezvénysorozata záró akkordjaként, ismét Katalin-bált szervezett. Ez az utóbbi években  nagy népszerűségnek örvend a lakosság körében, nem csoda hát, hogy idén is megtelt az étterem.

A bált Kékesi Sándor, a KMKSZ Técsői Alapszervezetének elnöke nyitotta meg, a rendezvény háziasszonya pedig Imszticsei Gabriella volt. A felhőtlen szórakozáson kívül volt még tombola, amelyen csokoládét és bort lehetett nyerni. Felköszöntötték a Katalinokat, és a születésnaposokat is, nem feledkeztek meg a házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokról sem. Néhány vendég ajkáról felcsendült a magyar nóta, amelyet az utóbbi években sajnos egyre ritkábban hallani, még lakodalmakban is. A mulatáshoz a zenét a Salánki-koktél szolgáltatta.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó