Vizsgálóágyakkal gazdagodott a Beregszászi Járási Kórház

Magyarország igyekszik támogatást nyújtani a határaival szomszédos területek lakosságának, így a kárpátaljaiaknak is. S teszi ezt nemzetiségi hovatartozásra való tekintet nélkül. A legutóbbi akció keretében a kórházi ellátást megkönnyítő hét vizsgálóágy került a Beregszászi Járási Kórházba.

– Jelképes, hogy éppen karácsony, a szeretet ünnepe előtt kerül átadásra az adomány – állapította meg Harangozó Miklós. – Olyan világban élünk, amikor csodákat keresünk, és csodákból szeretünk táplálkozni. A mostani adomány is bizonyítja, Isten szeretete jelen van, és vannak olyan szerető emberek, akik segíteni akarnak. Bízom benne, hogy a csodák Jézus Krisztus által megtörténnek – hangsúlyozta a görög katolikus tisztelendő.

– Ma a görög katolikus egyház és a KMKSZ összefogásának köszönhetően juthatott el a beregszászi kórházba a hét vizsgálóágy – fejtette ki Buhajla József. Emlékeztetőül hozzátette, nemrégiben Tuholkán ifjúsági központot avattak, Zsupániban közösségi házat adtak át.

– Ez azt jelenti, hogy a magyar állam nemcsak a magyar kisebbséget támogatja, hanem nemzetiségtől függetlenül mindenkit. A mai alkalom egy folyamatnak a része, a gyermekintézmények mellett eddig is támogattunk, felújítottunk orvosi rendelőket, s a támogatások a jövőben is folytatódnak – emelte ki az ungvári főkonzulátus főkonzulja.

Beke Mihály András, a beregszászi konzulátus első beosztott konzulja kihangsúlyozta, a segítségnyújtás valóban folyamatos, ugyanis pár nap múlva Zápszonyban adják át a felújított családorvosi rendelőt.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere azon reményének adott hangot, hogy hamarosan sor kerül a kórház B szárnyának átadására is, így a beregszásziaknak és a Beregszászi kistérség lakosainak korszerű, minden igényt kielégítő kórháza lesz.

A támogatást a kórház munkatársai nevében Ivan Males főorvos köszönte meg.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó