A nagyszakállú várja a gyerekeket

Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnöke Mikulás napján immár hagyományszerűen megajándékozza a körzetében lévő óvodásokat. Idén sem lesz ez másként, összesen 545 édességcsomag kerül szétosztásra.

– Úgy vélem, nem mindennapi, és példaértékű, hogy Péter Csaba több száz gyermeknek csal mosolyt az arcára azzal, hogy megajándékozza őket Mikulás napja alkalmából. Így a hagyomány nem szakad meg, és értékelendő, hogy minden követ megmozgatva igyekszik segíteni.  Azt hiszem, ha egy picit is, de a szülőket is támogatja ezzel az akcióval, ugyanis sajnos sok olyan kárpátaljai magyar család van, ahol még egy kis édeséggel sem tudják meglepni  gyermekeiket.  Mi ezt felvállaltuk, és tiszta szívből segítünk, sőt, idén kibővítettük a tevékenységünket – fejtette ki  Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője.

Mégpedig?

– Úgy véljük, a meglepetés még az alsós, 1-4. osztályos gyermekeknek is jár, ezért december 5-én a nemrég átadott badalói Petőfi Sándor Kulturális Központban szervezzük meg  az ünnepséget. A központ átadóján Péter Csaba azt kívánta, adja ég, hogy az intézmény gyakorta legyen gyermekzsivajtól hangos. Jövő csütörtökön biztosan így lesz, ugyanis hét település (Halábor, Badaló, Gecse, Tiszacsoma, Nagymuzsaly, Borzsova, Mezővári) iskolájának 15, legjobb tanulmányi eredménnyel büszkélkedő 1-4. osztályosát várjuk, összesen 105 gyermeket. Emellett igyekszünk megvendégelni a kisiskolásokat és kísérőiket. Mi szívünk szerint mindenkit megajándékoznánk, de a lehetőségeink sajnos végesek, a jól tanuló gyermekekre viszont büszkék vagyunk, s egyúttal a szüleikre is, mert így nevelték csemetéiket.

A helyszínen természetesen a KISZó is ott lesz, s tudósít a nagyszerűnek ígérkező rendezvényről.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó