Asztalnyi csokit a Mikulástól!

Csizmadia Alexandra és Korinna testvérek. A jelenleg Beregszászban élő kislányok diplomata csemeték, édesanyjuk a helyi külképviseleten gazdasági attaséként tevékenykedik. Van tehát miről mesélni, sok országban éltek már, ami bizony még egy felnőttnek is gondot okozna egy idő után. Ám  a csajok hamar beilleszkedtek, barátokat szereztek, láthatóan jól érzik magukat  új, átmeneti otthonukban is.

– Bő egy éve kerültünk ide, legutóbb Rigában jártam iskolába, az ötödik osztályt ott fejeztem be. Nagyon szerettem Lettország fővárosában élni, sok barátom volt ott, ezért nehéz is volt számomra az elköltözés, a változás – kezdte beszélgetésünket a tizenhárom esztendős Alexandra. – Amikor búcsúztam az osztálytól, rengeteg ajándékot kaptam, annyi lufit, hogy a lakás tele volt velük. De  leginkább azt a videót könnyeztem  meg, amit számomra készítettek, még mostanában is újra is újra megnézem.

Alexandrát arra kértem, meséljen  az itteni mindennapjairól, az új suliról.

–  A hatodik osztályt a beregszászi 10. számú középiskolában kezdtem, idén szeptembertől pedig már az ukrán gimnáziumban tanulok. A padtársammal nagyon jóban vagyok, ő is új lány. Persze nem ezért jövünk ki jól, megismerkedésünk pillanatában láttam, hogy vele jóbarátnők leszünk – mondta mosolyogva az ifjú hölgy, majd  hozzátette, a tanulás is jól megy, az algebra és a világirodalom kivételével az összes tantárgyat szereti.

Mivel töltöd a legszívesebben a szabadidődet?

– Heti három alkalommal kézilabdaedzésem van, keddenként különórára járok, hétvégenként szívesen leülök rajzolgatni, közben pedig zenét hallgatok. Tehát jól telnek a napok, az a lényeg, hogy ne unatkozzam.

Nyilvánvaló, hogy ti már nem hisztek a Mikulásban, de úgy gondolom, azért még várjátok, hogy lesz-e meglepi ma este…

– Hát persze!  E-mailt írtunk neki,  így már tudja, hogy este sok-sok csokit szeretnénk látni – vette át a szót a bájos hugi, Korinna, aki szintén az ukrán gimnáziumban tanul. Ő elsős, és az osztály összes kislányával barátnők.

– Rigában egy óriási asztalunk volt az ebédlőben, az telis-tele volt csokival, a székek pedig ajándékokkal, mindet a Mikulás hozta – idézte fel a rigai Mikulás-esti emlékeit a kislány, s elárulta, kedvence a fehér csoki. Itt nincs olyan nagy asztaluk, de ha ez is tele lesz finomabbnál-finomabb csokival, akkor már elégedettek lesznek, tette hozzá.

Korinna nagyon szeret tanulni, a leginkább az ukrán nyelv és irodalom, a világirodalom, az angol, a német és a matek megy neki. Tehát gyakorlatilag minden tantárgyat szeret, emellett versenytáncol, a Harmónia táncegyüttes tagja, legutóbb egy megyei versenyen szólóban nyűgözte le a közönséget és persze a zsűrit. Otthon a tévé előtt szokott pihenni, közös kikapcsolódásuk Alexandrával a bringázás, pizzázás.

A szeretet ünnepét is nagyon várja a testvérpár, főleg Korinna, ugyanis karácsonykor született, december 26-án lesz tízéves, amit barátnőivel szeretne megünnepelni.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó