Péter Csaba Mikulása már a kertek alatt van

A napokban tizenkét beregszászi járási óvodában összesen 550 édességcsomag kerül szétosztásra Péter Csaba megyei képviselő, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnöke jóvoltából.

Tóth Győző, a szervezet ügyvezetője a csomagokért érkezett óvodavezetőknek és polgármestereknek tolmácsolta Péter Csaba üdvözletét, majd megemlítette, tevékenységüket évek óta megszakítás nélkül tiszta lelkiismerettel és őszintén végzik. Hozzátette, a Mikulás-programot idén immár az iskolásokra is kiterjesztették, így az 550 óvodás mellett 105, 1-4. osztályos gyermek is ajándékban részesül. Az ügyvezető kiemelte, mivel 2019 a külhoni magyar gyerekek éve, idén programjukba a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. is bekapcsolódott. Az alkalommal élve mindenki számára áldott készülődést és karácsonyi ünnepeket kívánt.

A nagyberegi óvoda az egyik legnagyobb a Beregszászi járásban. A gyermekintézmény vezetője, Nagy Zsuzsanna elmondta, a négy csoportba összesen 74 gyermek jár, a legkisebb bölcsisük mindössze egyéves.

– Nagyon hálásak vagyunk a megyei képviselőnknek, hogy ránk is figyel, évente megajándékozza a gyermekeinket. Nem beszélve arról, hogy a csomagokban kitűnő minőségű édességek vannak, a csöppségek finom csemegéket kapnak – emelte ki Nagy Zsuzsanna.

Pataki Vera, a nagymuzsalyi óvoda vezetője elárulta, náluk két csoportban 48 gyermek van, a legkisebbek kétévesek.

– A gyerekek minden évben várják a Mikulást, a csomagokat. Az ő örömük a mi örömünk is. A KárpátHáz Civil Szervezet munkája pedig példaértékű, tudjuk, hogy rájuk mindig számíthatunk, és még több ajándékot adhatunk a csöppségeknek – fejtette ki.

Hegedűs Csilla    

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó