Regionális Mikulás-nap Badalóban

Száznál is több kisiskolás várta a KárpátHáz Civil Szervezet Mikulását a badalói Petőfi Sándor Kulturális Központban, aki hamar meg is érkezett a Krampusz kíséretében, természetesen tele zsákkal.

Mivel a szép ünnepség az adventi várakozás idejében történt, elsőként Sápi Zsolt, helyi református lelkész
kérte Isten áldását a rendezvényre, annak résztvevőire. Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője köszöntötte a hét település – Halábor, Badaló, Gecse, Tiszacsoma, Nagymuzsaly, Borzsova és Mezővári – iskolájának 15 legjobb tanulmányi eredménnyel büszkélkedő 1-4. osztályosait és kísérőiket. Az ügyvezető beszédében háláját fejezte ki a meghívottaknak, a Badalói Községi Tanácsnak és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek az együttműködésért és a támogatásért.

– Büszke vagyok az itt megjelent gyermekekre, arra, hogy jól tanulnak. Csak így tovább! Ezért köszönet illeti természetesen a szüleiket és a tanáraikat is – hangsúlyozta Tóth Győző, majd átadta Péter
Csaba, a KárpátHáz Civil Szervezet kuratóriumi elnökének üdvözletét kellemes napot kívánva mindenki számára.

A rendezvény igazi ünnepi hangulatban zajlott, hiszen a gyermekek szebbnél szebb dalocskákkal, táncokkal, versekkel, színdarabokkal köszönték meg a nagyszakállúnak a sok-sok ajándékot, és az adventi koszorún is meggyúlt a gyertya.

A délután sem telt unalmasan a badalóiak számára, hiszen a Kárpátaljai KultúrKaraván keretében adventi koncertet adott az Unicum Laude énekegyüttes. A résztvevőket és az előadóművészeket Péter Csaba megyei
képviselő, Szilágyi Mátyás, a beregszászi konzulátus főkonzulja, valamint Szalai Imre, Badaló polgármestere köszöntötte.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó