Razgradi döntetlennel búcsúzott a Ferencváros

A Ferencváros 1–1-es döntetlent játszott a Ludogorec vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, utolsó fordulójában, így csoportjában harmadik helyen végezve búcsúzott.

Szerhij Rebrov együttese győzelemmel első magyar csapatként vette volna sikerrel a csoportkört, így viszont – bár a magyar pontrekordot beállította – hétből eddig egyszer sem sikerült túlélni ezt a szakaszt a magyar kluboknak, amelyek 2004 óta egyszer sem élték meg a tavaszt az európai kupasorozatokban.

A győzelmi kényszerben pályára lépő Ferencváros az első perctől támadólag lépett fel, letámadása gyakran hatékonynak bizonyult, de a Ludogorec is vezetett néhány ígéretes támadást. Ennek ellenére komoly helyzet egyik oldalon se alakult ki, a pontatlan lövéseket a kapusok könnyedén hárították. A 20. percben a magyar bajnok nem kapott meg egy 11-est, pedig Isael lövése jól láthatóan Cicinho kezén akadt el, néhány perccel később viszont Botka nagy hibáját kihasználva előnybe került a hazai csapat. A gól nem változtatta meg a játék képét, inkább az FTC irányított, igazán nagy helyzetig viszont továbbra sem jutott, míg a bolgárok csak szórványosan vezettek akciókat, de akkor is a biztonságot szem előtt tartva. A gólhoz egyértelműen a Ferencváros járt közelebb, egy szögletet követően Frimpong a kapufát találta telibe, majd egy másik sarokrúgás után Boli ollózását védte Ilijev, míg Isael ígéretes helyről elvégzett 18 méteres szabadrúgása elkerülte a bolgár kaput.

A folytatás első perceiben a Ludogorec akarata érvényesült, de nem sikerült újabb góllal eldöntenie a továbbjutás kérdését. Tíz perc elteltével kiegyenlítetté vált a küzdelem. A Ferencváros azonban pontatlanabbul futballozott, mint az első félidőben, így ritkábban jutott el a hazaiak kapujáig, ráadásul a töredezettebbé váló játék is a hazaiakat segítette. Amikor mégis sikerült komoly lehetőséget kialakítani, akkor Isael rontott ziccerben. A Ludogorec egyre kevésbé törekedett támadásokra, inkább a biztos labdatartást helyezte előtérbe a számára kedvező eredmény birtokában. A bolgárok terve tökéletesen működött, biztosan őrizték minimális előnyüket, a magyar csapat csak a hosszabbításban tudott nyomást gyakorolni, akkor viszont az utolsó pillanatban legalább az egyenlítés összejött.

– A négyből ez volt a legjobb mérkőzésünk a Ludogorec ellen, megvoltak a lehetőségeink. Őszintén megvallva a meg nem adott 11-es kissé visszavetette a csapatot, de nagyon akartak a játékosok – értékelte a mérkőzést Rebrov, aki szerint a második félidőben kiütközött, hogy három hónapja heti két meccset játszanak, így érezhetően fáradtabbak voltak.

Az ukrán szakember az MTI kérdésére úgy fogalmazott az egész csoportkört illetően, hogy nagyon nehéz négyesbe kerültek, mégis csak egyszer kaptak ki a hat meccsen, az egész európai menetelést tekintve pedig 14-ből mindössze kétszer maradtak alul.

– A szurkolók büszkék lehetnek a csapatra, ez egy jó eredmény, mert végig versenyben voltunk a továbbjutásért, pedig papíron a mi együttesünk volt a legesélytelenebb. Ez önbizalmat adhat a játékosoknak, hogy ismét megnyerjék a bajnokságot, majd jövőre visszatérjünk a csoportkörbe immár nagyobb tapasztalattal – mondta Rebrov.

A Kádár Tamással a kezdőben felálló Dinamo Kijevnek nyernie kellett a Lugano ellen a továbbjutáshoz, ez azonban nem jött össze. Az ukránok végig óriási fölényben futballoztak, ennek ellenére a 45. percben hátrányba kerültek, egyenlíteniük pedig csak a 94. percben sikerült, így harmadik helyen zártak, és elbúcsúzott a sorozattól.

A másik ukrán csapat az Olekszandria a belga Gent vendégeként szenvedett 2–1-es vereséget, így három döntetlennel és három vereséggel csoportja utolsó helyén végzett és elbúcsúzott az európai kupaporondtól.

Az EL-csoportkörből továbbjutó csapatok: Arsenal, Manchester United, Wolverhampton (angolok), Espanyol, Getafe, Sevilla (spanyolok), Braga, Porto, Sporting (portugálok), Eintracht Frankfurt, Wolfsburg (németek), Celtic, Rangers (skótok), Gent (belga), Ludogorec (bolgár), APOEL (ciprusi),  FC Köbenhavn (dán), AZ Alkmaar (holland), AS Roma (olasz), LASK (osztrák), CFR (román), Basel (svájci), Malmö (svéd), Basaksehir (török)

Az El első kieséses fordulójának párosítását hétfőn sorsolják Nyonban.

Forrás:
KISZó/MTI/Fotó:MTI/Kovács Tamás

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó