Szembe mentek a forgalommal a kamionok Csapnál

Továbbra sem enyhül a nyomás a csapi határállomáson, már hetek óta szinte folyamatosan több kilométeres kamionsor torlódik az átkelő előtt. Kamionosok százai napokon keresztül vesztegelnek az út szélén megfelelő higiéniai, tisztálkodási és étkezési feltételek nélkül. Ráadásul nem mindenki tartja be a szabályokat.

A legnagyobb közösségi portálon keringő és a KISZo.net-nek is eljuttatott videó jól tükrözi a határ közelében uralkodó kaotikus állapotokat. Az alig egyperces, mobiltelefonnal rögzített felvételen az látszik, ahogy egy fekete Mercedes terepjáró felvezetésével öt kamion hajt fel az ellenkező irányba a tiszasalamoni felüljárónál a határra vezető négysávos úton, roppant balesetveszélyes szituációt teremtve ezzel. Ekkor pont egy autós érkezik a határ felől, aki villogással igyekszik jelezni a sofőröknek, hogy rossz irányba haladnak, ám azok, mit sem törődve ezzel, tovább gyorsítanak, egy sor közúti szabályt megsértve folytatják az útjukat.

A nagy fönök viszi a csapatát forgalommal szembe a Chapi határon,mert itt ezt is lehet

Közzétette: Zsolti Ruszkovics – 2019. december 14., szombat

A felvételt többen is kommentálták. Valaki azt írta, hogy ő is találkozott már hasonlóval. Épp a felüljáróról hajtott le, amikor egy kamionnal találta szemben magát a szalagkorláttal elválasztott úton.

A kamionsor elképesztő problémát okoz, ugyanis nemegyszer a határátkelőtől 11 kilométerre lévő Téglásra is bekígyóztak a kamionok. Voltak olyan esetek, hogy egyes türelmetlen teherautó-sofőrök megpróbáltak előre furakodni, ám a napok óta várakozó kollégáik útjukat állták teljesen elzárva ezzel az utat a forgalom elől. Információnk szerint már balesetet is okoztak az út szélén várakozó kamionok.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó