Koncerttel egybekötött adventi vásár Nagydobronyban

A Nagydobronyi Református Egyházközség szervezésében ünnepi koncertre és adventi vásárra került sor a Nagydobronyi Középiskola épületében. A rendezvényt idén is hatalmas érdeklődés övezte.

A karácsonyi koncert áhítattal kezdődött Kolozsy András református lelkész szolgálatában. Ezt színes és megható előadások követték. A műsort a település legkisebbjei, a Napsugár Óvoda csemetéi kezdték, melyet a középiskola Hímes tánccsoportja követett. Pörgős mozdulataikkal a közönséget elkápráztatta a Hatrác együttes és a Tulipán tánccsoport is. Szívet-lelket melengető, igazi ünnepi hangulatot varázsoló dallamokat és énekeket hallhattak a jelenlévők a Kisdobronyi Énekkar, a Nagydobronyi Református Egyházközség Gyermekénekkara és a Zöld ág énekkar előadásában.

A koncertet követő adventi vásárt idén hatodik alkalommal szervezték meg a településen. A vásárt megelőző időszakban számos felajánlás érkezett, melyet jótékony célra fordítanak a szervezők. Az érdeklődők fenyődíszek, asztaldíszek, kopogtatók, sütemények, mézeskalácsok és egyéb ajándéktárgyak közül válogathattak.

A nagyszabású éves rendezvényen mintegy harmincezer hrivnya adomány gyűlt össze, melyet az egyházközség a rászoruló családok rendezvényén fog kiosztani.

Bara Tünde

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó