A művészet felé húzza a szíve

Komoly, kiegyensúlyozott kislány, némi nosztalgiával gondol vissza az óvodai évekre. Míg a húga az iskolába vágyik, ő szívesen visszamenne az oviba egy kis időre. Nem azért, mert nem szeret iskolába járni, csak ez az év kicsit nehezebbnek bizonyul a többinél, sok dolgozatot kell írni.

Kopasz Júlia Petra a Técsői Hollósy Simon Középiskola negyedik osztályába jár, ami azt jelent, hogy a sok felmérőn és dolgozaton kívül év végén vizsgáznia is kell. Petra sokat tanul, és biztos abban, hogy jól sikerül majd a vizsga. Kedvenc tantárgyai az informatika és a magyar nyelv. Szívesen olvas, igaz, néha kell hozzá anya biztatása. Kedvenc könyve az „Egy Zizi naplója”. Már háromszor elolvasta, mindig felfedez benne valami újat. Várakozással tekint az ötödik osztály felé, izgalmasnak tartja, hogy minden tantárgyat más tanár fog tanítani. Kicsit fájlalja, hogy kedvenc tanárnője, Betti néni, már nem lesz köztük.

Petra jól tanul, a szíve mégis a művészet felé húzza. Nagyon szeret festeni, rajzolni, művészeti iskolában fejleszti tovább ez irányú tehetségét. Ha nagy lesz, grafikus, vagy rajztanár szeretne lenni.
Az iskolában sok barátnője van, inkább a lányokkal barátkozik, mert a fiúk verekedősek.

Szabadidejében naplót ír, kifestőzik, tanítgatja a húgát, de a legnagyobb élmény az, amikor apával főz.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó