ENSZ BT: Öten Moszkva ellen

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa a minszki megállapodás aláírásának ötödik évfordulója alkalmából megtartott ülése után öt ország közös nyilatkozatot adott ki – jelentette be a balti állam állandó ENSZ-képviselője február 19-én .

Belgium, Észtország, Franciaország, Németország és Lengyelország a dokumentumban kiáll Ukrajna szuverenitása mellett, elítéli a Krím annektálását és a donbászi szeparatisták támogatását.

„Teljes mértékben támogatjuk Ukrajna függetlenségét, szuverenitását, a nemzetközileg elismert határokon belüli területi egységét” – áll az öt EU-s tagország (a Biztonsági Tanács jelenlegi tagjai) nyilatkozatában, melynek aláírói megerősítették: „Elítéljük a Krím Autonóm Köztársaság törvénytelen annektálását, illetve a Doneck és Luhanszk megye egyes járásainak destabilizálását”.

A hírrel kapcsolatban a korrespondent.net emlékeztetet: korábban az USA ENSZ-megbízottja felszólította Oroszországot, hogy engedje szabadon a politikai foglyokat, s megerősítette, az Egyesült Államok nem ismeri el, s a jövőben sem fogja elismerni a Krím Oroszország általi bekebelezését.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó