Fehova 2020 – a világ vadászainak budapesti találkozója

Színek, formák, benyomások Magyarország legnagyobb vadászati és horgászati rendezvényéről

Az idei, ha jól számolom 27., Fehova több szempontból is rendhagyóra sikeredett. Egyrészt sziszifuszi teherként nehezedett és nehezedik a szervezők vállára a jövőre esedékes Egy a természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás súlya, melyhez a mostani rendezvény amolyan főpróbaként is szolgált. Másrészt a rendezvénynek helyt adó Hungexpo számára is fokozott volt a kihívás, hiszen ezerrel dübörögnek a világkiállításhoz és az eucharisztikus világtalálkozóhoz kapcsolódó bővítési munkálatok, melyeket összhangba kellett hozni több százezer látogató és kiállító érdekeivel. A házigazdák ismét jelesre vizsgáztak.

A Fehova a politikusokból is kihozza az embert. Mi több, a vadászembert

Semlyén Zsoltot miniszterelnök-helyettes – aki nem mellesleg a Magyar Vadászati Védegylet elnöke nyitóbeszédében a magyar vadászati törvény mára bebizonyosodott pozitívumait ecsetelte.
Dr. Kovács Zoltán a világkiállítás fő felelőse, a Nimród vadászmagazin főszerkesztője, biztosította a megjelenteket, hogy a magyar ellenzék fanyalgó hangjai ellenére jövőre nem egy „gigafehován” kerül sorra, hanem egy minden részletében a ’71-es Vadászati Világkiállításhoz méltó rendezvényre. Nagy István földművelés miniszter pedig az agrárszektor és a vadászat kapcsolódási pontjait, valamint az afrikai sertéspestis elleni harc fontosságát ecsetelte.

A protokoll eseményeket követően kezdetét vehette a mindenki által várt felfedezési folyamat, melynek során tényleg Kolumbusznak képzelhette magát a kárpátaljai vadász. Ugyanis Gyócsos Ferenc vagyis „Öreg Sas” és Paller Attila kiváló vadászutakat szervező standjai, valamint Szollár András, a Holland-Holland képviselőjének, a Nimród szerkesztőbizottsági tagjának, álomfegyvereket bemutató részlege mellett nem lehetett szó és „velkomdrink” nélkül elmenni. A megújult Nimród Vadászmagazin apait-anyait beleadó munkatársai, Bors Richárd főszerkesztő-helyettest, Szigeti Edit fotós „könyörtelenül” begyűjtötték az őket megillető baráti kézszorításokat. Mindemellett Dr. Kun Edit festményei és kedves szavai, férje, Pechtol János, a Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnökének szakmai gondolatai, id. Gyimesi György felvidéki vadászíró huncut életigenlése, Molitorisz Károly új könyve és hegyvidéki élményei, valamint Hídvégi Béla Pantheon díjas vadászember őszinte barátsága is örökre emlékezetes marad. Csakúgy, ahogy a nemrégiben indult Hunor-Safari vadászújság és web magazin munkatársainak együvé tartozást alátámasztó baráti ölelései is életre szóló élményt jelentettek. Az idei Fehován mindebből nem csak a krónikás, hanem több tucatnyi kárpátaljai magyar vadászember is részesült, hiszen Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei vadászkollegáink jóvoltából a rendezvényre sikerült autóbuszt bérelni, mellyel szombaton számos ugocsai és beregi nimród is eljuthatott a Fehovára.

A felfedezéseket követően pedig le lehetett táborozni a Kárpát-medenclben és nagyvilágban szétszóródott, határon túli magyar vadászok számára biztos pontot jelenthető bázison, a Világjáró Magyar Vadászok Klubja standján.

Matúz István,

a Világjáró Magyar Vadászok Klubja Kárpátaljai Tagozatának titkára

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó