Ablakunk éke, a függöny

Kétségtelen, hogy a függöny a lakás dísze: öltöztet, nélküle „ruhátlan” az ablak. Manapság sokan belső redőnnyel sötétítik el a szobát, de egy szép, elegáns, vagy színekben pompázó függönyt semmi sem helyettesíthet. Választék pedig van bőven, nem kell ahhoz dekoratőr, hogy kiválasszuk a bútorhoz, falszínhez illő firhangot. Váradi Zsuzsanna ebben is segít, aki az egyik beregszászi függönyboltban várja az oda betérőket.

– Csupán fél évvel ezelőtt nyílt meg a függönyös, addig, hosszú éveken keresztül magyar könyvesbolt üzemelt itt. Elég nagy váltás volt ez számomra, ugyanis addig a szerzőket, a kiadványokat kellett ismernem, most pedig röpködnek a hosszmértékek, de ebbe is hamar belerázódtam – magyarázta Zsuzsa az otthonosan kialakított kis boltban.
Arra a kérdésünkre, hogy mi a kelendőbb, elárulta, inkább a fehér, fényáteresztő függönyök, a kísérők, sötétítők másodlagosak.

– Ami a színeket illeti, mostanában inkább a bézs és a pasztellszínek a menők, a harsányak a háttérbe szorultak. Sőt, a korábban nagy népszerűségnek örvendő arany, vagy ezüst színek sem dominálnak, a vásárlók nagy többsége a letisztult, provence mintájú függönyöket keresik – magyarázta. Természetesen mi is megtekintettük a készletet. Az elegáns darabok többe kerülnek, de függönyt nem egy évre veszünk, így érdemesebb minőségi árut hazavinni, hogy éveken keresztül gyönyörködhessünk benne.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó