Ukrajnában is debütált a VAR

Az elmúlt hétvégén elkezdődött a tavaszi idény az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is. Érdekesség, hogy a Sahtar és a Dinamo egyaránt a ráadásban döntötte el a saját javára a meccset.

Olekszij Mihajlicsenko alakulata – Kádár Tamás nélkül, akit januárban a tartalékcsapathoz irányítottak és ezzel átadólistára tettek – a Vorszkla Poltavát múlta felül 2–1-arányban. A vezetést Bujalszkij szerezte meg, amire Sztepanyuk révén még volt válasza a vendégeknek, de a 91. percben érkezett a szlovén válogatott támadó, Verbic, beállítva a 2–1-es végeredményt.

A Sahtar Doneck a portugál Benfica elleni Európa Liga-ütközet két felvonása között a Deszna Csernyihivvel találkozott. Luis Castru mester több alapemberét (Pjatov, Bolbat, Kovalenko, Krivcov, Ismaili, Marlos, Taison) is pihentette, ennek megfelelően nem is tudta rákényszeríteni akaratát Olekszandr Rjabokony együttesére. A bajnoki egyetlen találatára a 95. minutumig kellett várni, amikor a becserélt Marlos villant egyet: 1–0. A krónikához tartozik, hogy az ezen a hétvégén az ukrán pályákon is debütáló VAR a második félidőben les miatt elvett egy gólt a csernyihivi alakulattól.
A narancssárga mezesek tehát jó hangulatban vágtak neki a lisszaboni túrának, ahol csütörtök este a Benfica otthonában tesznek kísérletet az első meccsen kiharcolt 2–1-es győzelmüknek összesítésben is való megtartására.

A Premier Liga 19. fordulójában meglepetésként könyvelhetjük el az Olekszandrija hazai vereségét, a Zorja keleti rangadót nyert Mariupolban, menekül az FK Lviv, míg a nagyobb múltú lembergi alakulat a sereghajtó pozícióban maradt.

Az ukrán élvonal első tavaszi játéknapjának eredményei: Mariupol–Luhanszk 1–2, Dinamo Kijev–Poltava 2–1, Sahtar Doneck–Csernyihiv 1–0, Olekszandrija–Kolosz 1–2, Kárpáti–Dnyipro 1–1, Olimpik–FK Lviv 0–1.

Az állás: 1. Sahtar 53 pont, 2. Dinamo 39, 3. Zorja 37, 4. Deszna 33, 5. Olekszandrija 33, 6. Kolosz 23, 7. Mariupol 22, 8. Dnyipro 19, 9. Olimpik 18, 10. FK Lviv 18, 11. Vorszkla 14, 12. Kárpáti 12.

Forrás:

KISZó/Dunda György

Sport Közzétette:

Post Author: KISZó