Az óvodák mielőbbi megnyitását kérik

A Nép szolgája politikai párt képviselői azt kérik, engedjék az óvodák fokozatos megnyitását.

Volodimir Voronov, a Nép szolgája parlamenti képviselője azzal a kérelemmel fordult Denisz Smihal miniszterelnökhöz, hogy mielőbb állítsák vissza az óvodák munkarendjét a karantén feltételei mellett.

Mint ismeretes, az országos karantén legalább május 22-ig tart még, viszont május 11-től fokozatosan enyhítenek a korlátozásokon és megkezdik a vesztegzár feloldásának első szakaszát.

– Zárva vannak az óvodák, de nem ez a legfontosabb probléma a karantén idején. Az elkeseredett szülők kénytelenek a „gyerekükkel a fejükön” dolgozni. Hamarosan kinyitnak az irodák, de a gyermeknevelési intézmények szeptember elsejéig zárva maradnak. A szülők hangulatát nehéz szavakkal átadni – hangsúlyozta a frakció másik parlamenti képviselője, Jevhenyija Kravcsuk, számol be a pmg.ua.

Véleménye szerint a magánóvodák lehet „nem élik meg” a szeptember elsejét, ha hat hónapig nem lesz jövedelmük.

Éppen ezért a „nép szolgái” azt javasolják, már most tavasszal engedjék működni az intézményeket:

„Természetesen minden higiéniai előírást szigorúan betartva. Az első szakaszban lehetnének váltócsoportok, korlátozott időre és korlátozott számban. Ha a járványügyi helyzet nem rosszabbodik, fokozatosan meg lehetne szüntetni a korlátozásokat és visszatérni a normális munkarendre.” – magyarázta a képviselő.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó