Vége a tanévnek: ma máshogy szól az utolsó csengő

Az idén a megszokottól eltérő, online formában zajlanak a tanévzáró ünnepségek, és csak virtuálisan szólal meg az utolsó csengő, adta hírül az unian.ua.

Ukrajna legtöbb oktatási intézményében május 29-én ér véget a tanév. Néhány iskola úgy döntött, nem engedik, hogy a karantén útjukba álljon, ezért egyedi módon ünnepelnek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a koronavírus-járvány miatt az oktatási minisztérium azt javasolta a tanintézményeknek, hogy tekintsenek el a ballagásoktól és a végzősök bankettjeitől. Az idei tanév a karantén idején távoktatás formájában zajlott és ért véget. Az utolsó tanítási nap május 29-e, innentől kezdve jön a nyári szünidő.

Ukrajna több iskolájában online közvetítéssel búcsúznak a diákoktól, sokan kisfilmeket készítettek a végzősök számára, amelyben összefoglalták a 2019-2020-as tanév eseményeit.

Így tettek több kárpátaljai magyar iskolában is.

A megyében összesen 9071 diák fejezi be a középiskolát, számolt be Hanna Szopkova, a megyei oktatási osztály vezetője.

Június 15-ig a tanulók megkapják a bizonyítványaikat is. A tizenegyedik osztályosok azonban csak azután kapják meg a középiskola elvégzéséről szóló dokumentumot, miután befejeződött az érettségi.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó