Friss határinfó: most érdemes utazni!

A kárpátaljai határátkelőhelyeken kedd délre mindenhol normalizálódott a helyzet, nagyobb sorokkal nem kell számolniuk azoknak, akik esetleg még ma vágnak útnak.

A Csapi Határőrség friss tájékoztatása szerint július 7-én, délben a Csap–Záhony közúti átkelő ukrajnai oldalán mindössze 20 személyautó várakozott, a kamionok száma ezzel szemben 100 fölötti. Szlovákia irányába Ungvárnál egyáltalán nincs várakozás a személyforgalomban, a teherjárműveknél 40 kamion várakozott. A kisbereznai átkelő teljesen üres, áll a tájékoztatóban.

A Munkácsi Határőrséghez tartozó többi átkelőn sincs jelentős várakozás az ukrán oldalon sem a kilépő, sem pedig a belépő forgalomban. Nevetlennél Románia irányába 40 nyergesvontató vesztegel. Néhány nappal korábban itt kilométeres sorok voltak, az ott lakók szerint a hatalmasra duzzadt sorok miatt elviselhetetlenné vált az életük. Korábban, valamint a múlt hét több napján is több órás várakozásra kellett számítani a Csap–Záhony határátkelőn is.

Mint arról a kiszo.net informált, a Magyarországra átutazás céljából belépő ukrán állampolgárok újra csak a kijelölt tranzit útvonalat használhatják, s csupán egyes töltőállomásokon állhatnak meg.

Forrás:
KISZó/Mukachevo.net

Post Author: KISZó