BMG: 29 végzős búcsúzott

Július utolsó napján rendhagyó, szűkkörű tanévzárót tartottak a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban (BMG). A karantén miatt sajnos elmaradt a tanintézményben megszokott, színvonalas ballagás és utolsó csengő-ünnepség, de a mostani is nagyon szép és meghitt volt. A családias hangulatú rendezvényen a 29 végzős a tarisznya mellett a bizonyítványát is megkapta.

– Minden viszonylagos, de azt mondhatom, hogy a körülmények ellenére jól sikerült az idei tanév. A végzősökkel, mint mindig, most is meg vagyok elégedve, angolból pedig parádésan szerepeltünk.

Kárpátalján mindössze hat érettségiző érte el a ZNO-n a maximális 200 pontot, ezek egyike a mi végzősünk, Novikov Erik. Osztálytársa, Halász Emília 197 pontot szerzett ugyanebből a tantárgyból.

Emellett hatan 11-est kaptak angolból, egy diák pedig tízest, tehát gimnáziumunk ismét megmutatta, hogy a legjobbak között van – hangsúlyozta köszöntőjében büszkén Szabó Árpád igazgató. Hozzátette, bizonytalanul indulnak a következő tanévnek, de minden eshetőségre felkészülnek, vagyis az online oktatásra is. Az igazgató elárulta, szeptember elsején 58 elsős foglalja el helyét a gimnázium két osztályában.

Kulcsár Ferenc, a beregszászi külképviselet konzulja gratulált a jó eredményekhez, melyek mögött elképesztő mennyiségű munka van.

Bejelentette, nagy a valószínűsége annak, hogy jövőre a tanintézmény felújításra kerül, amire már oly régóta vár mindenki.

Sin József, a Beregszászi Járási Tanács elnöke további kitartást, sikereket kívánt a végzősök számára. Hasonló jókívánságokkal szólt hozzájuk Lengyel László, a Beregszászi Járási Oktatási Osztály vezetője is, aki elmondta, a járás iskolái is fel vannak készülve a következő tanévre, bár még be kell szerezniük az elektronikus lázmérőket, illetve a kézfertőtlenítő szereket.

– Mérföldkőhöz érkeztek a diákok, de a pedagógusok életében is ez egy fontos időszak, egy fontos nap, mert egy osztály ballag el ebből az iskolából, akik hosszú éveket töltöttek itt – kezdte köszöntőjét Zán Fábián Sándor, a Kárpátaljai Református Egyház püspöke, aki egyben büszke édesapaként is részt vett az ünnepségen.

– Nemcsak értéke és becsülete van ennek a tanintézménynek, hanem mindig van küldetése is, mert ennek az iskolának mindig harcolnia kell a létéért.

Ám ez az év azt mutatja, hogy nemcsak az iskola és a tantestület harcol, hanem a diákok is, akik eddig minden harcukat megnyerték, és remélhetőleg az életben is nagy harcosok lesznek, és győztes harcokat fognak vívni – tette hozzá a püspök.

Végül arra kérte a ballagókat, soha ne felejtsék el a Mindenható Istent, iskolájukat, szüleiket, tanáraikat. A szülők nevében köszönetet mondott Kocsis Mária osztályfőnöknek, aki elérzékenyülve búcsúzott az osztályától.

– A hála és a köszönet szavait szeretném tolmácsolni a szülőknek, akik a gimnáziumot választották gyermeküknek, és hét éven keresztül engem mindenben támogattak. Köszönetet szeretnék mondani továbbá a tantestületnek, akik szívvel-lélekkel tanítottak benneteket is, kedves végzősök. De legfőképpen a Jó Istennek szeretnék hálát mondani, hogy ilyen szép és okos gyermekeket sodort az utamba, akiknek a hét év alatt az életéhez tartoztam, és ők is beleívódtak az én életembe – intézte szavait az osztályához Kocsis Mária.

A végzősök nevében Halász Emília búcsúzott a tanintézménytől, diáktársaiktól, tanáraiktól, majd a ballagó osztály rövid műsorral kedveskedett a jelenlévőknek.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó