Megszakadt a Minaji FC győzelmi sorozata

A Minaji FC zsinórban hatodik bajnoki győzelem után a héten 1–0-ás vereséget szenvedett a Ruh Lviv vendégeként az ukrán másodosztályú labdarúgó-bajnokság 28. fordulójában. Vaszil Kobin csapata ezzel elvesztette listavezető helyét a bajnokságban – amelyből mindössze két forduló maradt hátra – de változatlanul saját kezében tartja a feljutás kivívását.

Vaszil Kobin 4–4–2-es hadrendben küldte pályára övéit, ugyanis a lembergiek 12 hazai meccsükből 9-et megnyertek. A tét – mindkét csapat a feljutásért harcol, így létfontosságú pontokról döntött az összecsapás – kicsit rányomta a bélyegét a kezdésre, az együttesek biztonsági focira törekedtek, az első játékrész nagyon kevés helyzetet hozott. Ha a statisztikát nézzük, a hazaiak birtokolták többet a labdát, ám helyzeteiket főleg pontrúgásokból, beadásokból alakították ki, végül az első félidő utolsó percében egy szögletet követően szerezték meg a vezetést is.

A második játékrészt már sokkal bátrabban kezdte a minaji gárda. Kopolovecék birtokolták többet a labdát és többet is támadtak, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult, nem záporoztak a lövések, részben azért mert a lembergiek elképesztően szervezetten védekeztek. A kontráik pedig életveszélyesek voltak. Sajnos a Minaji FC játékában ezúttal nem volt meg az átütő erő, és a cserék sem hoztak lendületet a csapatba, így a találkozó 1–0-ás hazai győzelemmel zárult.

A vereség miatt a második helyre csúszott vissza a Minaji FC a tabellán. Az Ingulec Petrove 3–0-ra legyőzte a Kreminy Kremencsuk csapatát, visszavette a vezetést, az 58 pontos Kirovohrad megyei gárda előnye mindössze két pont a mieinkkel szemben. Az 56. ponttal második helyen álló Minajiak mögött a hajrához érkezve nagyon besűrűsödik a mezőny, három eggyüttesnek, az Agrobiznesz Volocsiszk, a Voliny Luck és a Ruh Lviv csaptának egyaránt 54 pontja van. A következő fordulóban, augusztus 7-én pénteken a Minaji FC az Avangard Kramatorszk otthonába látogat, az utolsó fordulóban, augusztus 11-én pedig a Voliny Luckot fogadja majd.

A forduló eredményei:

Ingulec Petrove–Kreminy Kremencsuk 3–0

Balkani Zorja–Obolony-Brovari Kijev 1–1

Metaliszt Harkiv–Csornomorec Odessza 0–0

Agrobiznesz Volocsiszk–FK Mikolajiv 2–2

Metalurg Zaporizzsja–Prikarpattya Ivano-Frankivszk 1–0

FK Cserkascsina–Voliny Luck 0–2

Hirnik-Szport Horisnyi Plavni–Avangard Kramatorszk 2–0

Ruh Lviv–Minaji FC 1–0

Forrás:
KISZó/Szabó Sándor
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó