Egyre kevesebben bíznak Zelenszkijben

Volodimir Zelenszkij már csak a lakosság 33 százalékának bizalmát élvezi, de így is ő a leghitelesebb politikus – derül ki a Razumkov Központ felméréséből.

A megkérdezettek 62 százaléka már az államfőnek sem hisz. A lista második helyezettje Dmitro Razumkov házelnök (30 százalék). Jurij Bojko, az oroszbarát Ellenzéki Platform – Az Életért társelnöke és Petro Porosenko korábbi elnök 22-22 százalékos támogatottsági indexen áll. Julija Timosenko, a Batykivscsina vezetője 17 százalékkal „büszkélkedhet”.

A kormánytagok bizalomindexe még az említettekénél is alacsonyabb. Denisz Smihal miniszterelnöké és Arszen Avakov belügyminiszteré 12 százalék. Andrij Jermakot, az Elnöki Hivatal vezetőjét csupán a megkérdezettek 8, Irina Venediktova főügyészt mindössze 6 százaléka tartja hitelesnek.

Az intézmények, testületek közül a fegyveres erőkben bíznak a legtöbben (66 százalék). 50 százalék feletti az egyházak, a határőrség, a helyi önkormányzatok, a Nemzeti Gárda támogatottsága.

A zn.ua írásából az is kiderül, hogy a lakosság leginkább a csinovnyikokkal (79 százalék), a parlamenttel (76 százalék), a bíróságokkal (75 százalék), a kormánnyal (75 százalék), és a politikai pártokkal (73 százalék) szemben bizalmatlan.

Mint arról hírt adtunk a kiszo.neten, az ukrán államfő arról posztolt, hogy ő is covidos.

 

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó