Hihetetlen ötlettel állt elő az ukrán egészségügyi tárca

Irina Mikicsak egészségügyi miniszter-helyettese azt tanácsolta az egyéni vállalkozóknak, hogy a problémákat lehetőségként és nem hátráltató tényezőként kezeljék, vállaljanak ideiglenes munkát az egészségügyben.

A járvány idején a vállalkozók plusz bevételhez juthatnak, ha mellékállást vállalnak valamelyik kórházban – jelentette ki Mikicsak hétfőn, miután kis- és közepes vállalkozók tüntettek az ukrán parlament épülete előtt.

„Javasoljuk, hogy a vállalkozók nézzenek körbe, keressenek további jövedelemforrásokat, amellyel a karantén ideje alatt kiegészítő jövedelemre tehetnek szert, kínáljanak távszolgáltatásokat, házhoz szállítást” – tanácsolta az egészségügyi miniszter-helyettes.

Irina Mikicsak megjegyezte, hogy ideiglenes munkahelyeket lehet találni a egészségügyi szektorban is. Szerinte a kórházaknak és az egészségügyi központoknak “erős és egészséges dolgozó kezekre”, többek között közgazdászokra, könyvelőkre, rendészekre, technikusokra, mosodai és konyhai dolgozókra, villanyszerelőkre, sofőrökre, éjjeliőrökre, karbantartókra van szüksége.

Forrás:
KISZó/Korrespondent.net

Post Author: KISZó