Elkezdődött a hangos zene miatt gyilkoló ukrán vendégmunkás pere

A magyar fővárosban megkezdődött annak az ukrán állampolgárságú vendégmunkásnak a pere, aki tavaly nyáron brutális kegyetlenséggel, alvás közben megölte egyik társát. Az áldozat bűne az volt, hogy előzőleg túl hangosan hallgatott zenét.

A 23 éves ukrán vendégmunkás 2019. augusztus 10-és este az egyik budapesti munkásszállón tartózkodott, amikor hangos szóváltásba keveredett az egyik munkatársával, mert az nem tudott aludni a hangos zene miatt. A szóváltás után több mint három órával az ukrán vendégmunkás rátámadt az alvó férfire, akit késsel több helyen is megszurkált. A férfi igen rövid időn belül életét vesztette, őt semmilyen orvosi beavatkozás nem menthette volna meg. A támadó a rákospalotai helyszínről elszökött, azonban a rendőrség a gyors felderítése alapján még aznap délután elfogta az országhatáron, az elkövető ugyanis megpróbált hazaszökni Ukrajnába.

A magyarországi Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot törvényszékre, az ügyészség fegyházbüntetést és kiutasítást indítványozott a letartóztatásban lévő vádlottal szemben, írta az ügyészség hivatalos honlapja.

Forrás:
KISZó/Fotó:illusztráció

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó