Nagyon kevesen mentek el szavazni Ungváron

Ahogy azt előre borítékolni lehetett, az október 25-én tartott első fordulóhoz képest alacsonyabb volt a szavazási kedv az önkormányzati választások második fordulójában. Az OPORA civil jogvédő szervezet adatai szerint 26,7 százalékos volt a részvétel urnazáráskor, a 94 017 választásra jogosult polgárból, 25 146-an mentek el szavazni.

Ukrajnában összesen 11 városban, a mai második fordulóban dőlt el, kié lesz a polgármesteri szék. Urnazárás után kijöttek az exit poll adatai, kivéve Ungvárit, nagyon úgy fest, hogy a kárpátaljai megyeszékhelyen nem készült felmérés. Így várni kell a párhuzamos szavazatszámlálás eredményeire.

Ezúttal is élt választópolgári jogával és leadta szavazatát a 103 éves Derevljanik Miklós Ungvár, és egyben Kárpátalja egyik legidősebb lakosa. Miklós bácsi idén otthonában mozgóurnába dobta be voksát.

Az első fordulót a hivatalban lévő Bohdan Andrijiv nyerte meg, miután a szavazatok 25,4 százalékát (9185) szerezte meg, míg a második helyen Viktor Scsadej végzett 17,93 százalékkal (6485).

Így szavazott a 103 éves Miklós bácsi:

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó