Az összefogás ereje

A bál igen, a jótékonykodás nem marad el

Hagyománnyá vált, hogy a Beregszászi Római Katolikus Egyházközség minden évben Jótékonysági Szent Erzsébet bált szervez. Az összejövetel a koronavírus-járvány miatt idén sajnos elmaradt. A terv az volt, hogy a tombolán befolyó összeget a Szent Anna Karitász szegényeinek karácsonyi csomagjára fordítják. Hogy a rászorulók ünnepe mégis szép legyen, megszervezték a Szent Erzsébet árverést, amely november 19-től december 1-ig az esemény Facebook-oldalán zajlott.

Két hét alatt huszonegy jószívű adakozó összesen 67 tételt ajánlott fel.

Gyakorlatilag minden tárgy és egyéb felajánlás elkelt, és 16 ezer hrivnya jött össze a Szent Anna Karitász szegényei karácsonyi csomagjára. A licitálók között nem csupán római katolikusok voltak, hanem felekezettől függetlenül vettek részt az árverésen, ami szép példája az ökumenizmusnak.

Bunda Rita, az egyházközség programszervezője lapunknak elmondta, gyakorlatilag minden tárgy és egyéb felajánlás elkelt, és 16 ezer hrivnya jött össze a Szent Anna Karitász szegényei karácsonyi csomagjára. A licitálók között nem csupán római katolikusok voltak, hanem felekezettől függetlenül vettek részt az árverésen, ami szép példája az ökumenizmusnak. Az alkalommal élve köszönetet mondott az egyházközség és a Karitász nevében a felajánlóknak a támogatásért.

Hegedűs Csilla

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó