Cigit akart csempészni a volt magyar parlamenti képviselő

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat munkatársai feltartóztattak egy magyar állampolgárságú férfit, aki diplomata útlevéllel próbált meg cigarettát átcsempészni az asztélyi ukrán-magyar közúti határátkelőn Magyarország területére csütörtökön – jelentette a határőrség sajtószolgálata.

A közlemény szerint a férfi egy Seat márkájú személyautóval jelentkezett kilépésre az asztélyi határállomáson, és magyar diplomata útlevelet mutatott be az őt ellenőrző egyenruhásoknak. A jelentés szerint a férfi nem tagja Ukrajnába akkreditált konzuli testületnek, ezért a hatóságok a jármű részletes átvizsgálása mellett döntöttek. Az autó csomagtérben – amelyen jelen volt a határőrség operatív egysége, a vámszolgálat illetékesei, valamint a férfi külön kérésére Magyarország ukrajnai külképviseletének egyik munkatársa –  egy fekete pléd alatt, több ezer csomag zárjegy nélküli, FOR DUTY FREE ONLY feliratú cigarettát találtak. A lefoglalt csempészáru értékének megállapítása még folyamatban van.

Dmitro Tuzsanszkij kárpátaljai újságíró értesülései szerint a diplomata útlevél Legény Zsolt nevére lett kiállítva, aki két cikluson keresztül, 2006-2010 és  2014-2018 között volt az MSZP parlamenti képviselője.
Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó