Az Ilosvai Buzsora nyerte a Szuperkupát Dercenben

Az újdonsült bajnok Ilosvai Buzsora hódította el a 2020-as futballszezon utolsó trófeáját, miután a nemrég átadott Munkácsi Labdarúgó Akadémia derceni bázisán a megyei Szuperkupa döntőjében 3–0-re legyőzte a Szerednyei FC csapatát.

A mérkőzés első helyzete a szerednyeiek előtt adódott, Tiberij Gabovda ment el a szélen, beadására Vitalij Medvegyev érkezett remek ütemben, ám közeli  lövését hatalmas bravúrral védte a Buzsora kapusa. Az első félidő feléig a szerednyei csapat jelentős fölényben játszott, ám a játékrész második fele, egyértelműen az ilosvai csapaté volt. A 44. percben a helyzetek góllá értek: Miroszlav Mudra révén szerzett vezetést a Buzsora.

A második játékrészre némiképp kiegyenlítődött a találkozó, a szerednyeiek valamivel veszélyesebbek voltak. A 65. percben majdnem össze is jött az egyenlítés az Ung-vidékieknek, de Julian Kozub távoli kísérlete a keresztlécen csattant. Öt perccel később a másik oldalon Szerhij Jackulinec egy remek egyéni szóló után lőtt a kapuba, kettőre növelve az ilosvaiak előnyét. A 3–0-ás végeredményt a 75. percben Ivan Bandurovics állította be.  Az Ilosvai Buzsora története során első alkalommal hódította el a megyei Szuperkupát, amely az idei évtől Hecko György nevét viseli. Ivan Bandurovics (Ilosvai Buzsora) és Edgar Ruszint (Szerenyei FC) lett a mérkőzés legjobbja.

Forrás:
KISZó/Lobda.at.ua
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó